Πέμπτη, Ιανουάριος 24, 2019

Πανελλαδικές 2018: Τα θέματα στην Νεοελληνική γλώσσα

panelladikes-708_3

Κείμενο του Δ.Ν Μαρωνίτη που είχε δημοσιευτεί στο «Βήμα της Κυριακής» με τίτλο Παιδεία και εκπαίδευση έδωσαν στους υποψηφίους των ΓΕΛ στην πρεμιέρα των πανελλαδικών εξετάσεων στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που διαγωνίζονται σήμερα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας έπρεπε να γράψουν μία περίληψη του κειμένου που πραγματεύεται μεταξύ άλλων τις διαφορές μεταξύ Παιδείας και Εκπαίδευσης (βαθμολογείται με 25 μονάδες) και να απαντήσουν στη συνέχεια σε μία σειρά ερωτήσεων.

Όσο αφορά στο θέμα της Έκθεσης, οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν θέμα που αφορά στον μορφωτικό ρόλο του σχολείου τον 21ο αιώνα. Συγκεκριμένα, έπρεπε να γράψουν ένα άρθρο 500-600 λέξεων σχετικά με τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου στον 21ο αιώνα στο οποίο να υποστηρίζουν την άποψη ότι το σχολείο οφείλει παράλληλα με την εκπαιδευτική, να ασκεί και παιδευτική λειτουργία αλλά και να προτείνουν τρόπους με τους οποίους εκπαιδευτικοί και μαθητές μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του παιδευτικού ρόλου του σχολείου.

Δείτε τα θέματα με ένα κλικ ΕΔΩ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.