Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Πανεπιστήμιο Πατρών: «Μας πλήττει η απόφαση Κεραμέως για μόλις 12 προσλήψεις»

Η ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών με μόλις 12 θέσεις μόνιμων μελών Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα λειτουργικότητας στο ΑΕΙ, θα αποτελέσει το θέμα της Συνεδρίασης της Συγκλήτου που θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πάτρας:

Η απόφαση της Υπουργού Παιδείας κας Νίκης Κεραμέως, βάσει της οποίας κατανέμονται 205 θέσεις για την πρόσληψη μόνιμων μελών Διδακτικού και Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) στα Πανεπιστήμια, την (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) και τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, πλήττει σαφώς το Πανεπιστήμιο Πατρών στο οποίο δίνονται μόνον 12 θέσεις.

Η εν λόγω εξέλιξη, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα από τον Νόμο Γαβρόγλου οδηγούν το Πανεπιστήμιο Πατρών σε απαξίωση με σημαντικές συνέπειες για την περιοχή, καθώς οι επιπτώσεις θα είναι εμφανείς σε κρίσιμους τομείς, μεταξύ των οποίων, η λειτουργία τμημάτων και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Όλοι μας πρέπει να τοποθετηθούμε καθαρά και χωρίς ασάφειες προκειμένου να υπερασπισθούμε το μέλλον του Πανεπιστήμιου μας.

Στο πλαίσιο αυτό θα κληθεί άμεσα σε συνεδρίαση η Σύγκλητος για να εξετάσει την κατάσταση όπως διαμορφώνεται και να λάβει αποφάσεις.

Υπερασπιζόμαστε το Δημόσιο Επώνυμο και Αναγνωρίσιμο Πανεπιστήμιο Πατρών».

pelop.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    Ας ψηφιζατε τους αλλους,φατε εναν κουλη και υφεση τωρα.Να ζησουν τα γεροντια να πεθανουν οι νεοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.