Σάββατο, 8 Μαΐου, 2021

Παράπονα για προβλήματα στο ΔΑΚ Αγρινίου

Παράπονα για προβλήματα στο ΔΑΚ Αγρινίου

1

 

Το περασμένο Σάββατο 29 Απριλίου στο ΔΑΚ Αγρινίου «Μιχάλης Κούσης» διεξήχθησαν αγώνες στίβου για αθλητές μικρών κατηγοριών μεταξύ των σωματείων της Αιτωλοακαρνανίας, . Η συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών που μετείχαν σε τέσσερα αγωνίσματα δρόμων, αλμάτων και ρίψεων ήταν μεγάλη, προσδίδοντας μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας για το μέλλον.
Σύμφωνα ωστόσο με καταγγελίες,  προκλήθηκαν δυσχέρειες εξαιτίας ελλείψεων που παρατηρούνται στις εγκαταστάσεις και στα όργανα του κεντρικού σταδίου του ΔΑΚ Αγρινίου.
Το κυριότερο πρόβλημα αφορούσε τη μη διεξαγωγή του αγωνίσματος του άλματος σε ύψος  λόγω των κατεστραμμένων -εδώ και ένα χρόνο- στρωμάτων που δεν επιτρέπουν να γίνονται προπονήσεις και αγώνες, αφού εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των αθλητών.
Προβλήματα σημειώθηκαν και στο αγώνισμα των 60 μέτρων με εμπόδια, καθώς εμπόδια δεν ήταν σε καλή κατάσταση και δεν σταθεροποιούνταν στο προβλεπόμενο ύψος.
Δύσκολη ήταν και η διεξαγωγή του άλματος σε μήκος με την άμμο των σκαμμάτων να μην έχει σκαφτεί , παρότι είχε ζητηθεί από τη διοίκηση του ΔΑΚ, με αποτέλεσμα να ψάχνουν οι κριτές τσαπί για να το σκάψουν έτσι ώστε να ξεκινήσουν τα άλματα.
Το αγώνισμα της ρίψης με μπαλάκι πραγματοποιήθηκε στους διαδρόμους του στίβου επειδή το κεντρικό χόρτο είναι εδώ και είκοσι μήνες κλειστό και τα μπαλάκια, επειδή δε διαθέτει το στάδιο, τα δανείστηκαν από την Πάτρα.
Παρόλα αυτά οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία με τις φιλότιμες προσπάθειες των κριτών, των προπονητών, των αθλητών αλλά και των γονέων που παραβρίσκονταν στους αγώνες.
«Ελπίζουμε οι υπεύθυνοι να δείξουν την απαραίτητη ευαισθησία στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κεντρικού σταδίου, γιατί αποτελεί το μοναδικό στάδιο κατάλληλο για αγώνες στίβου στο νομό μας», σημειώνεται από καταγγέλλοντα.

2 3

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. αθλητής

  Ο ψεύτης κι ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται….
  Επειδή έτυχε να είμαι στο ΔΑΚ εκείνες τις ώρες, αναφέρω ότι στο πρώτο αγώνισμα δρόμου έτρεξαν 2 (δύο) παιδιά. Αυτή ήταν η μεγάλη συμμετοχή στην εκδήλωση που διοργάνωσαν τα σωματεία…. Υποτίθεται ότι ήταν αγώνες για όλη την Αιτωλο-ακαρνανία.

 2. Γονέας αθλητή

  Προς τον «αθλητή» : Δε ξέρω τι αθλητής είσαι, αλλά το πρώτο αγώνισμα ήταν τα 60μ. με εμπόδια και έτρεχαν ανά δύο αθλητές γιατί τα εμπόδια που έχει το στάδιο δεν ξεπερνούσαν τα δώδεκα , όσα χρειάζονταν για να τρέξουν δύο αθλητές και αυτά χαλασμένα. Στους αγώνες μετείχαν (60, 1000, μηκος, μπαλακι, σφαίρα, 60 με εμπόδια)περισσότερα από πενήντα αθλητές και αθλήτριες, παρόλο που δεν έγινε το ύψος και πολλά παιδιά δεν μπορούσαν να αγωνιστούν. Αφού είσαι αθλητής δε μας λες αν είσαι ευχαριστημένος με την εικόνα του κεντρικού σταδίου!!!! (Χαλασμένα στρώματα ύψους, ανυπαρξία υποδομών για επικοντώ, σπασμένοι πάγκοι, απαγορευτικό στο χόρτο του γηπέδου, κ.ά).

 3. Ανώνυμος

  Μήπως υπάρχει κακή διάθεση μεταξύ κάποιων που ξέρουν αθλητισμό και κάποιων που ξέρουν αθλητισμό και βάζουν γονείς να διαμαρτύρονται μήπως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση και η οποιαδήποτε κόντρα κάνει κακό σε αυτόν τον φτωχό και κακοποιημένο στίβο. ΈΝΑς ΦΊΛΑΘΛΟς ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΈΡΕΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΌ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΤΙΒΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.