Κυριακή, Αύγουστος 18, 2019

Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής: πλήθη συρρέουν στην Αγία Ελεούσα Κλεισούρας-Πανηγυρίζει και η Μητρόπολη Αγρινίου (φωτό-βίντεο)

Σήμερα, Παρασκευή της Διακαινησίμου, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιώβ του πολύαθλου της Παλαιάς Διαθήκης ενώ δεσπόζει η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.
Σήμερα, εορτάζει η Εκκλησία μας τα εγκαίνια του ναού της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου της Ζωοδόχου Πηγής και τελείται πανήγυρις προς τιμήν της Θεοτόκου.
Η εορτή είναι αφιερωμένη ουσιαστικά στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία, ενώ είναι δημιούργημα του Θεού, όπως όλοι οι άνθρωποι, εντούτοις κυοφόρησε υπερφυσικά και συνέβαλε με την υπακοή της στο θέλημα Του, στην ενανθρώπηση του Υιού του Θεού. Γέννησε τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, τη ζωή και την ανάσταση της ανθρωπότητας, τον ελευθερωτή των ανθρώπων από τα πάθη.
Με τη δέουσα λαμπρότητα και επισημότητα πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής (Αγίας Ελεούσης) Κλεισούρας Μεσολογγίου.
Πλήθος πιστών από την Αιτωλοακαρνανία αλλά και από όλη την Ελλάδα παρακολούθησαν χθες, Πέμπτη, τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξάρχοντος και ομιλούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεώς  Πανοσ. Αρχιμ. π. Επιφανίου Καραγεώργου. Σήμερα πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελείται χοροστατούντος και ομιλούντος του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά.
Πανηγυρίζει εξάλλου ο Μητροπολιτικός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου (Παναγία). Χθες τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ενώ από νωρίς το πρωί τελείται Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία με λαμπρότητα πανηγυρίζει σήμερα, χοροστατούντος του συμπατριώτη μας Μητροπολίτη Κανάγκας, Θεοδοσίου.

 

Oι εικόνες που ακολουθούν από τον Μητροπολιτικό  Ναό Ζωοδόχου Πηγής Αγρινίου:

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.