Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

Παραστάσεις κουκλοθέατρου από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου

Παραστάσεις κουκλοθέατρου από το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου

«Μια φορά… και μια κούκλα»
0f2083de-d1ed-4f26-81e8-6e97a2b4c8beΜέλη και φίλοι του Δικτύου Στήριξης Μαθητών Αγρινίου έφτιαξαν με μεγάλη χαρά και δημιουργική διάθεση την ομάδα κουκλοθέατρου «Μια φορά… και μία κούκλα», με σκοπό να δώσουν χαρά σε μαθητές και παιδιά και όχι μόνο, της περιοχής μας, επιλέγοντας μια μορφή τέχνης άμεσης, διαδραστικής, «ζωντανής».
Στόχος να δώσει παραστάσεις και σε μέρη, που η παιδική τέχνη φτάνει δύσκολα για διάφορους λόγους, ανεξάρτητα από το πλήθος των θεατών, αφού οι παραστάσεις θα δίνονται αφιλοκερδώς.
Η ομάδα ακολούθησε σχεδόν ρυθμούς σεμιναρίου για αρκετό διάστημα, υπό την καθοδήγηση της κ. Ανδριάνας Καλαντζή ηθοποιού, που με υπομονή και πραγματικό ενδιαφέρον, αφιέρωσε πολύτιμο χρόνο στην διδασκαλία του έργου με το οποίο ξεκινούν οι παραστάσεις και γι’ αυτό το Δίκτυο Στήριξης Μαθητών Αγρινίου την ευχαριστεί θερμά.
Ευχαριστεί επίσης την νηπιαγωγό –εικαστικό κ. Μάρω Λαχανά που με την παιχνιδιάρικη, δημιουργική ματιά της και διάθεση, έδωσε ζωή και προσωπικότητα στις κούκλες, δείχνοντας παράλληλα και τον τρόπο κατασκευής τους σε όλη την ομάδα.
Το Δίκτυο συγχαίρει την προσπάθεια όλων όσων εργάστηκαν συλλογικά μοιράζοντας ρόλους και δουλειές, ώστε να επέλθει το επιθυμητό αποτέλεσμα του έργου «Ποιός κακαρίζει ώρα τρεις;».
Η ομάδα του κουκλοθέατρου αποτελείται από τους: Αλαντζά Κων/νο, Ζιόβα Ευανθία, Κεκλίκογλου Ευθύμη, Καλαμπαλίκη Βούλα, Καλαντζή Ανδριάννα, Λαχανά Μαρία, Λιάτσου Χριστοφορούλα, Παπαϊωάννου Όλγα, Πατέρα Χρήστο, Πιστιόλη Χρυσούλα, Σιαδήμα Ρούλα, Σκανδάλου Ειρήνη, Ταγαράκη Κωσταντία
Ευχαριστίες εκφράζονται στον ξυλουργό κ. Σταύρο Καμμένο για την κατασκευή του κουκλοθέατρου, την κα Άννα Τσιούνη για την προσφορά των υφασμάτων και τον κ. Λευτέρη Τηλιγάδα για την δημιουργία της αφίσας.

Το έργο 
Διασκευή της ιστορίας ενός μικρού πρόσφυγα- κοκορίκο σε μια αφιλόξενη αρχικά πόλη, από το παραμύθι της κ. Μαντουβάλου Σοφίας « Ο Ρίκο κοκορίκο» θέλοντας να μιλήσουμε στα παιδιά μέσα από την τέχνη του κουκλοθέατρου, με τρόπο απλό και κατανοητό για θέματα δύσκολα όπως η προσφυγιά, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία αλλά και για αισθήματα λυτρωτικά, που καλούμαστε όλοι στις δύσκολες εποχές που περνάμε να ανακαλύψουμε ξανά μέσα από τις αξίες της φιλοξενίας, της φιλίας και της αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπων και λαών.
Το Δίκτυο εύχεται  το έργο, όχι μόνο να διασκεδάσει, αλλά και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας.

Οι παραστάσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:
– Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στο Γυμνάσιο Παναιτωλίου (με τη βοήθεια της Ένωσης Γυναικών Παναιτωλίου)
– Κυριακή 5 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι στον κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ» (στα πλαίσια του φεστιβάλ θεάτρου του Συλλόγου Εκπ/κών Α/θμιας Εκπ/σης Αγρινίου-Θέρμου)
– Πέμπτη 9 Ιουνίου δύο παραστάσεις: στις 9 το πρωί στο Εργαστήρι Εδικής Επαγγελματικής Εκπ/σης και Κατάρτισης και 11.30 το πρωί στο 1ο Ειδικό Δημ. Σχολείο Αγρινίου
– Παρασκευή 10 Ιουνίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων με συμμετοχή του Χαμόγελου του Παιδιού
– Αγιος Κων/νος ( η ημερομηνία θα δημοσιευτεί προσεχώς)
Είσοδος χωρίς εισιτήριο

Υ.Γ. Παρακαλούνται όσοι μπορούν να φέρουν γραφική ύλη, που θα διατεθεί από το ΔΙΚΤΥΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ σε μαθητές της περιοχής μας με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

9a63ba2b-df72-42c6-b7a3-a5e663857e0f 65a86588-ffac-47f6-93ab-b5a432eada6f 66c78c46-c864-4a8d-82be-670016d7f782 e5b9cc3d-a0cf-4d16-8e88-d2fe5910bdfe

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.