Κυριακή, 11 Απριλίου, 2021

«Παρουσία»: Η έκδοση λόγου και τέχνης της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών

«Παρουσία»: Η έκδοση λόγου και τέχνης της Ένωσης Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών

Με πλούσια ύλη.

Ενδιαφέροντα δοκίμια, απολαυστικά διηγήματα, πρωτότυπα αφιερώματα αλλά και ποίηση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το τελευταίο τεύχος της «Παρουσίας», της τριμηνιαίας έκδοσης της Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών που κυκλοφορεί ανελλιπώς από το 1997 ως βήμα έκφρασης των εγχώριων λογοτεχνικών δυνάμεων.

Η βία, η τυραννία του διαδικτύου, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα αλλά και η παρουσία της θάλασσας στην λογοτεχνία είναι κάποια από τα θέματα με τα οποία καταπιάνονται τα δοκίμια που δημοσιεύονται σε αυτό το τεύχος με τις υπογραφές των Γρηγορίου Φιλ. Κωσταρά, Δημήτρη Γιάκου, δρ. Γεωργίας Μ. Παραγιουδάκη, Γ. Ι Πατσόπουλου κ.α.

Το τεύχος συμπληρώνεται με τα διηγήματα των Γιάννη Βλαχογιάννη και Πέτρου Ν. Λινάρδου ενώ δημοσιεύονται, παράλληλα, αφιερώματα – προσωπογραφίες του Ελβετού φιλέλληνα γιατρού Ιωάννη Ιάκωβου Μάγερ, του αστρονόμου – δασκάλου Κωνσταντίνου Χασάπη και της τελευταίας μούσας του Κωστή Παλαμά, Στέλλας Διαλέτη.

Η έκδοση ολοκληρώνεται με μια σειρά ποιημάτων.

Η Ένωση Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών ιδρύθηκε το έτος 1993 από λογοτέχνες και συγγραφείς που κατάγονται από την Αιτωλία και την Ακαρνανία. Βασικοί στόχοι της είναι η ανάδειξη και καταγραφή των Αιτωλοακαρνάνων Λογοτεχνών και Συγγραφέων και του έργου τους, η ανάπτυξη δεσμών μεταξύ τους, η διεκδίκηση πολιτιστικών αγαθών για την Αιτωλοακανανία, η δημιουργία υποδομής για την έκδοση έργων Αιτολοακαρνάνων λογοτεχνών αλλά και η συνεργασία με παρεμφερείς φορείς και συλλόγους για κοινή δράση.

Η έκδοση «Παρουσία» αποστέλλεται σε πλήθος συνδρομητών σε σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στην τακτική του ύλη περιλαμβάνει σχόλια κοινωνικού προβληματισμού, κριτικές προσεγγίσεις των νέων εκδόσεων και καταγραφή πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων. Πολλά τεύχη του είναι αφιερωματικά και επικεντρώνονται σε πρόσωπα των γραμμάτων και της τέχνης.

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.