Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Περιπέτεια για ιστιοφόρο στη Δρακονέρα

Περιπέτεια για ιστιοφόρο στη Δρακονέρα

λιμενικοΠεριπέτεια για ιστιοφόρο με επτά επιβάτες σήμερα  στη νησίδα Δρακονέρα.  

Ειδικότερα, ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη , η Λιμενική Αρχή Μεσολογγίου, για προσάραξη του ιστιοφόρου σκάφους “SCHINOUSSA” ,σημαίας Ιταλίας ,στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της νησίδας Δρακονέρας (στο σύμπλεγμα των Εχινάδων νήσων στις νοτιοανατολικές ακτές της Αιτωλοακαρνανίας) με επτά αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Στην περιοχή μετέβη το περιπολικό σκάφος “Αγιος Νικόλαος” του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής  με επιβαίνοντα στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Πλατυγιαλιού, καθώς και το Α/Κ “Καπετάν Νικήτας”Ν.Λευκάδας 340 τα οποία εντόπισαν το ιστιοφόρο.
Το ”Άγιος Νικόλαος” παρέλαβε πέντε επιβαίνοντες και τους αποβίβασε στο λιμένα Αστακού, ενώ το “SCHINOUSSA” αποκολλήθηκε από το ”ΚΑΠΕΤΑΝ ΝΙΚΗΤΑΣ” και κατέπλευσε με ασφάλεια και με τη συνοδεία του πλωτού σκάφους του Λιμενικού , επίσης στο λιμένα Αστακού.
Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Πλατυγιαλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου μέχρι προσκομίσεως πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.