Τρίτη, 2 Μαρτίου, 2021

Aνεπιθύμητος o διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου για τα σωματεία εργαζομένων και ιατρών

Aνεπιθύμητος o διοικητής του Νοσοκομείου Αγρινίου για τα σωματεία εργαζομένων και ιατρών

nosokomeio-2 (1)Kαταπέλτης η κοινή ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Αγρινίου και της Ένωσης Ιατρών για τον διοικητή Δ.Μιχάλη με τον οποίο η μόνιμη σχεδόν αντιπαράθεση οξύνθηκε το τελευταίο διάστημα με αφορμή τους χειρισμούς της υπόθεσης των πιθανών ιατρικών λαθών και τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και των ιατρών λοιπόν δηλώνουν «κατηγορηματικά ότι η συνύπαρξη μαζί του είναι πλέον αδύνατη (personanongrata)» και καλούν την πολιτική ηγεσία να πάρει άμεσα θέση.Επικαλούνται σειρά λόγων για τους οποίους είναι για αυτούς ανεπιθύμητος ο διοικητής και προαναγγέλλουν συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Personanongrata

Στα μνημονιακά χρόνια ο χώρος της δημόσιας υγείας είναι αυτός που έχει πληγεί βάναυσα όσο κανένας άλλος.
Αυτοί πουκλήθηκαν να διαχειριστούν σε συνθήκες πολιτικής και κοινωνικής βαρβαρότητας τη φτώχεια και τη μιζέρια από θέσεις ευθύνης,όπως αυτές των διοικητών στα νοσοκομεία, και ιδιαίτερα όσοι από αυτούς αντιμετωπίζουν υπηρεσίες και ανθρώπινο δυναμικό ως λάφυρο της πρόσκαιρης εξουσίας τους και όχι ως φορείς παροχής ουσιαστικών υπηρεσιών υγείας, φέρουν τεράστια ευθύνη για την κατάντια του συστήματος.
Πολύ δε περισσότερο αυτοί που θεωρούν ότι η παρουσία τους στο χώρο του νοσοκομείου ταυτίζεται με τη λογική που αποτυπώνεται στη γνωστή φράσηπαραφράζοντάς την ¨το νοσοκομείο είμαι εγώ».
Όλο το διάστημα της θητείας του ο διοικητής κ. Μιχάλης με αυθαίρετες και άδικες επιλογές, συνεχείς παλινωδίες, ανακλήσεις επί ανακλήσεων σε αποφάσεις που ο ίδιος έπαιρνε, το μόνο που κατάφερε είναι να αποπροσανατολίζει και ουσιαστικά να αποτελεί τροχοπέδη στην προσπάθεια του νοσοκομείου να βρει ένα σταθερό βηματισμό.
Στην προκειμένη περίπτωση, η απόφαση του διοικητή να απαγορεύσει να ασκούν τα καθήκοντά τους δυο γιατροί του νοσοκομείου μας στο τμήμα επειγόντων και μόνο, στοχοποιώντας τους ως υπεύθυνους για τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα, είναι απλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.
Οι πράξεις του αυτές έρχονται να συμπληρώσουν έναν τεράστιο κύκλο που έχει ανοίξει από τη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του, αντιμετωπίζοντας το νοσοκομείο και τους εργαζόμενους σαν στρατιώτες στο στρατόπεδό του.
 Επειδή, στο νοσοκομείο μας εκτελούνται χιλιάδες αξιόπιστες εξετάσεις το χρόνο, χιλιάδες χειρουργικές επεμβάσεις, χιλιάδες νοσηλείες – θεραπείες αλλά και πλήθος άλλων ιατρικών και υγειονομικών πράξεων, αρνούμαστε να υιοθετήσουμε την τραγική και θλιβερή εικόνα που εντέχνως κάποιοι προσπαθούν να μας αποδώσουν.

 Επειδή, η απαξίωση στα θεσμικά όργανα και στους ανθρώπους εκείνους, που έχουν από τη θέση που κατέχουν λόγο και ρόλο στο νοσοκομείο, έγινε κανόνας.
 Επειδή, δε νιώθουμε «τα στρατιωτάκια του» αλλά ούτε και ένοχοι για καθετί στραβό που συμβαίνει στον εργασιακό μας χώρο.
 Επειδή, φαίνεται εν τέλει ότι ούτε επιθυμεί ούτε μπορεί να υλοποιήσει κανενός είδους συνεργασία με το σώμα όλων των εργαζομένων.
 Επειδή, οι προτεραιότητές του είναι από ό,τι φαίνεται τελείως διαφορετικές από εκείνες που εμείς έχουμε θέσει.
 Επειδή, η φιλοτέχνηση της δημόσιας εικόνας του με ποικίλους τρόπους και όχι η ουσία των πραγμάτων φαίνεται να τον απασχολούν περισσότερο.
 Επειδή, το αφήγημα του ανδρός είναι ότι «όλοι εσείς φταίτε» και εγώ θα τα διορθώσω με κάποιο μαγικό τρόπο.
 Επειδή, κουραστήκαμε να ακούμε ανέξοδες εξαγγελίες του για διάφορα πράγματα.
 Και εν τέλει, επειδή έχει εξαντληθεί από τη μεριά μας κάθε δυνατότητα παρέμβασης για ουσιαστική συνεργασία και επικοινωνία με σκοπό την εύρεση κοινά αποδεκτών λύσεων σε καίρια ζητήματα που αφορούν τη συνολική λειτουργία του νοσοκομείου.
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η συνύπαρξη μαζί του είναι πλέον αδύνατη (personanongrata) και καλούμε την πολιτική ηγεσία να πάρει άμεσα θέση.
2. Άμεσα να δοθεί εφ΄όλης της ύλης κοινή συνέντευξη τύπου του Σωματείου των εργαζομένων και της Ένωσης των ιατρών.

ΤΑ Δ.Σ. Σ.Ε.Ν.Α-Ε.Ι.Ν.Α.Α

Θέματα που ενδιαφέρουν

7 Σχόλια

 1. anonimos

  .
  ΤΟ Νοσοκομείο κατάντησε ξέφραγο αμπέλι. Όποιος γουστάρει διατάζει τι πρέπει να κάνουν οι γιατροί και οι Νοσηλευτές.( λες και δεν ξέρουν την δουλειά τους τόσα χρόνια)
  Έλεος ποια όλα για τον πολίτη!!!! Άλλοι φταίνε και δέρνουμε το σαμάρι.
  Αξιοκρατία – διαυγια διαφάνεια στο Νοσοκομείο Αγρινίου ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ σε όλους τους τομείς τόσο στο Νοσηλευτικό όσο και στο ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό. ΝΟΜΟΣ. 4369_2016 Δεν εφαρμόζετε!!! αν και ψηφίστηκε από το 2016!!! – ΝΟΜΟΣ 3839/2010 δεν εφαρμόζετε αν και ψηφίστηκε!!! και πολλά άλλα που δεν απαριθμούνται σε δυο αράδες χαρτί.
  Όλοι φυτευτοί από το πουθενά και οι νομοί δεν εφαρμόζονται από όλες τις Διοικήσεις. Όλα φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες.
  Σωμάτια εργαζόμενων ανύπαρκτα!!!!
  Συνδικαλιστές του κό@@@λου με γυροβολιές στα καφέ τις πόλης.
  Έλεος ποια!!! Εφαρμόστε πλέον τον κώδικα και τους Νόμους που ψήφισαν οι 300 σοφοί που βούλιαξαν αυτό τον τόπο.
  Αναρχία και ακυβερνησία παντού σε όλα τα επίπεδα.
  Όλα στον κατευθυνομενο πιλότο.
  Συνεργασία και συναδελεφικότητα ανύπαρκτα.
  Όλοι για το βόλεμα του κώλου μας.

 2. anonimos

  γιατί άραγε όλα τα συνδικάτα δεν θέλουν την περίφημη Αξιολόγηση; που ψηφίστηκε και αυτή από τους 300 του Ναού της Δημοκρατίας;

 3. Δημήτρης

  Με τον προηγούμενο που κοιμόταν όρθιος κ κάνατε ότι το θέλατε ήταν καλά.
  Διέλυσε την καρδιολογική κλινική κ το τεχνητό νεφρό εσκεμμένα κ εσείς στην μουγκά. Άντε γιατί κ το κουτοχορτο έχει όρια

 4. Ανώνυμος

  Για το ότι στην Παθολογική Κλινική οι γιατροί δεν χρεώνονται ασθενείς και τους άμοιρους ασθενείς τους χειρίζεται κάθε μέρα και διαφορετικός γιατρός, για το ότι μερικοί παραβιάζετε συστηματικά και κατά κόρον την Λίστα Χειρουργείων για να βάλετε τα πελατάκια σας, για το ότι μερικοί απαξιώνετε να κατεβείτε στα Επείγοντα και φορτώνετε όλη τη δουλειά στους ειδικευόμενους θέτοντας σε κίνδυνο τους άμοιρους ασθενείς, και για άλλα πολλά που κάνετε, ΜΟΥΓΚΑ Ε!
  Και σας φταίει ο Διοικητής που σας κυνηγάει να κάνετε την δουλειά σας!

 5. νέος

  Έχω την εντύπωση ότι ο διοικητής εργάζεται σοβαρά.
  Αλλοι εκεί μέσα υπνώττουν και βολεύονται.

 6. Όποιος κατάλαβε κατάλαβε

  Ευτυχώς ήρθε η αριστερά και κατάλαβαν και οι αριστεροί ότι η διοίκηση με τους αριστερούς είναι αδύνατη.

 7. Σ.Μ

  Αυτό μας αξίζει, αυτό έχουμε…… τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.