Η καθηγήτρια Ιταλικής Φιλολογίας και συγγραφέας Μαριάννα Δήτσα, η οποία υπήρξε και σύζυγος του Άγγελου Ελεφάντη, ιδρυτή και διευθυντή του εμβληματικού περιοδικού κοινωνικοπολιτικού στοχασμού της μεταπολίτευσης «Ο πολίτης», έφυγε από τη ζωή.
Στον θάνατο της Μαριάννας Δήτσα αναφέρθηκε σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο συγγραφέας, Θωμάς Κοροβίνης, αποκαλύπτοντας πως πρόκειται για τη «Συννεφούλα» για την οποία έγραψε το τραγούδι ο Διονύσης Σαββόπουλος.
«ΑΝΤΙΟ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΣ
Μας αποχαιρέτησε σήμερα το πρωί η εκλεκτή φίλη Μαριάννα Δήτσα, η Μιμίκα μας, η “Συννεφούλα” των εποχών που γεννούσαν τολμηρούς ποιητές, η Θεσσαλονικιά αρχόντισσα που άναβε φωτιές στο διάβα της, πανεπιστημιακός, νεοελληνίστρια, σύντροφος για χρόνια του κορυφαίου διανοούμενου της Αριστεράς Άγγελου Ελεφάντη, ιδρυτή και διευθυντή του εμβληματικού περιοδικού κοινωνικοπολιτικού στοχασμού της μεταπολίτευσης “ο πολίτης”, γενναία γυναίκα, μποέμισσα κι αριστοκράτισσα φίνα.
Αντίο, καλή μου φίλη! Ένα ποτήρι ακόμη ξέχειλο θα στήνω στα γλέντια μου, Μαριάννα μου, για να σε θυμάμαι, στα τσιμπούσια μας και στα μεγαλεία σου, τον καιρό της εκθαμβωτικής σου γοητείας, όταν, φοιτητής σε πρωτογνώρισα!», έγραψε στην ανάρτησή του.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος περιγράφει την ιστορία πίσω από τη «Συννεφούλα»
Ο Διονύσης Σαββόπουλος εξηγούσε το 2020 στο Mega από πού πήρε την έμπνευση για τη «Συννεφούλα», κάνοντας μια βόλτα στο παρελθόν του, όταν ήταν έφηβος.
Τότε, μια ταινία του Τρυφώ στην οποία έπαιζε ένα βαλς, αλλά και «μια τσαπερδόνα που τον ταλαιπωρούσε εκείνη την περίοδο», υπήρξαν η αφορμή για να σκαρφιστεί για πρώτη φορά τα στιχάκια της «Συννεφούλας».
«Κράτησα την ιδέα, και αργότερα έβαλα άλλη μουσική πιο ταιριαστή σε αυτούς τους ευτυχο-δυστυχισμένους στίχους και έγινε το εξής τραγουδάκι», είπε πριν αρχίσει να παίζει την αγαπημένη «Συννεφούλα».