Σάββατο, Μάρτιος 23, 2019

Υδρογονάνθρακες: Από κει τουρκικά πολεμικά, από δω “Natura” παρερμηνείες…

naturapetrelaio

Διόλου απαρατήρητο δεν πρέπει να περάσει ρεπορτάζ του vice περί κατοίκων που αντιδρούν στην Ήπειρο για εξορύξεις πετρελαίου, γιατί, όπως νομίζουν, καταστρέφουν το περιβάλλον ειδικά σε περιοχές Natura κτλ. Μάλιστα επικαλούνται και ενέργειες  βουλευτή της συμπολίτευσης , ο οποίος ζήτησε να εξαιρεθούν οι περιοχές Natura από γεωτρήσεις, οι οποίες-ευτυχώς-δεν εισακούστηκαν από την κυβέρνηση-μέχρι τώρα.

Από την άλλη οι εταιρείες απαντάνε το αυτονόητο, ότι δηλαδή υπάρχουν άπειρα παραδείγματα αρμονικής συνύπαρξης περιβάλλοντος και εξορύξεων ανά τον κόσμο κτλ.

Δώστε όμως βάση που δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην επιχειρηματολογία τους οι εκεί ελάχιστοι αντιδρούντες: Στο ότι θα κάνει ζημιά σε τομείς της οικονομίας, όπου έχουν ήδη αναπτύξει, όπως τα ντόπια προϊοντα και δίκτυα οικονομίας που συνδέονται με αυτά.

Γιατί γίνεται αναφορά στο παράδειγμα της Ηπείρου. Διότι δεν είναι αυτονόητο, ότι μια επένδυση για το κοινό καλό με αποδεδειγμένες ευεργετικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία δεν θα έχει έστω και ελάχιστους πολέμιους.

Τουλάχιστον εδώ στην Αιτωλοακαρνανία δεν υπάρχει το επιχείρημα της ανεπτυγμένης οικονομίας. Απλά εφιστούμε τον κίνδυνο σε κάποιες νομοθεσίες, οι οποίες είναι για να προστατεύουν το περιβάλλον και μόνο, όχι για να παραλύουν την οικονομία και να είναι ευάλωτες στην παρερμηνεία οποιασδήποτε εμμονικής προσέγγισης.

Έτσι λοιπόν ενώ στο Αιγαίο υπάρχει ο εμμονικός  Ερντογάν με τα Τούρκικα πλοία και μια κατάσταση για τον οποίο αργά η γρήγορα κάτι πρέπει να γίνει (ευελπιστούμε σε διπλωματικό επίπεδο), από εδώ μεριά ο αντίπαλος είναι άλλος.:

Η ίδια η αυτοκαταστροφή μας και η εμμονικότητα μας. Ας την απομονώσουμε…

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.