Τρίτη, 25 Ιανουαρίου, 2022

Πέτσας: Άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων δείχνουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή

Πέτσας: Άνοιγμα των Δημοτικών Σχολείων δείχνουν τα δεδομένα αυτή τη στιγμή

“Αυτή τη στιγμή κινούμαστε προς το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων”, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, και σε ερώτηση αν η ημέρα έναρξης των μαθημάτων του Δημοτικού μπορεί να είναι η 1η Ιουνίου είπε ότι αυτός είναι ο προσανατολισμός της κυβέρνησης με τα μέχρι στιγμής δεδομένα της εξέλιξης του κορωνοϊού στη χώρα. Παρέπεμψε, πάντως, στις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναμένονται τη Δευτέρα 25 Μαΐου, οπότε και θα οριστικοποιηθεί, μετά από την εισήγηση των ειδικών, το άνοιγμα ή μη των Δημοτικών Σχολείων εντός του Ιουνίου.

Σημειώνεται ότι το άνοιγμα παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μαζί με τα δημοτικά σχολεία ανακοίνωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι σχεδιάζει η κυβέρνηση, ενώ ταυτόχρονα προγραμματίζεται να ανοίξουν και τα ΚΔΑΠ. Ανακοινώσεις αναμένονται και για τις κατασκηνώσεις ιδιωτικές και κρατικές.

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ανέφερε σήμερα ότι η κρίσιμη μέρα των τελικών ανακοινώσεων είναι η Δευτέρα 25 Μαΐου: “Ο πρωθυπουργός θα λάβει την απόφαση” σημείωσε προσθέτοντας ότι αποτιμώνται όλα τα στοιχεία των ειδικών σε σχέση με την εξέλιξη του κορωνοϊού στη χώρα.

Η κ. Ζαχαράκη ανάφερε ότι “το υπουργείο θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την επαναλειτουργία των Δημοτικών σχολείων, όπως έγινε στα Γυμνάσια και στα Λύκεια” και προέτρεψε τους μαθητές να κρατήσουν τα βιβλία τους για τη νέα σχολική χρονιά που θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο προκειμένου να γίνουν επαναληπτικά μαθήματα και να καλυφθεί μέρος της διδακτέας ύλης που δεν διδάχθηκε λόγω του “λουκέτου” από τον κορωνοϊό.

Ως προς τα μέτρα, θα ισχύσει ότι ίσχυσε στην επαναλειτουργία των Λυκείων και των Γυμνασίων.

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.