Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Πλήθος σχολικών καταλήψεων και την Τετάρτη στην Αιτωλοακαρνανία

Συνεχίζονται οι καταλήψεις σε πολλά σχολεία της Αιτωλοακαρνανίας και σήμερα Τετάρτη, με τους μαθητές να εμμένουν στα αιτήματά τους αναφορικά με τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού στις σχολικές αίθουσες και προαύλια.

Ειδικότερα, καταλήψεις έχουν σημειωθεί μέχρι και αυτή την ώρα στα 1ο,3ο,4ο ΓΕΛ Αγρινίου καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ. Υπό κατάληψη τελεί και το 5ο Γυμνάσιο.

Στη Βόνιτσα σε κατάληψη βρίσκονται το Γυμνάσιο,το  ΕΠΑΛ και το Γενικό Λύκειο ενώ υπό κατάληψη τελούν το Γυμνάσιο και Λύκειο Παλαίρου, το Γυνάσιο Αστακού, το ΓΕΛ Γαβαλούς, τα 2ο ΓΕΛ, 2ο Γυμνάσιο και ΕΠΑΛ Ναυπάκτου, τα 1ο και 2ο ΓΕΛ Μεσολογγίου καθώς και το 1ο ΕΠΑΛ Μεσολογγίου, με την καταμέτρηση να είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Η κατάσταση προκαλεί έντονο προβληματισμό στο Υπουργείο Παιδείας καθώς οι καταλήψεις συνεχίζονται. Υπενθυμίζεται ότι η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως είχε δηλώσει σχετικά με τις καταλήψεις: «Στο βαθμό που υπάρχει θέμα απώλειας ωρών, προφανώς τίθεται και θέμα αναπλήρωσής τους. Να είμαστε ξεκάθαροι: δεν νοείται κανείς να διακόπτει την εκπαιδευτική διαδικασία. Εδώ είμαστε να συζητήσουμε, εδώ είμαστε να απαντήσουμε, αλλά τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν ανοιχτά».

Ομόφωνη διαμαρτυρία των μαθητών του 1ου Λυκείου Μεσολογγίου

Για την ακαταλληλότητα του κτιρίου που τους στεγάζει, το οποίο και θέτει σε κίνδυνο την υγεία τους, όπως τονίζουν, διαμαρτύρονται οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Μεσολογγίου με ομόφωνη διαμαρτυρία τους. Αναλυτικά:

Το 1ο Λύκειο Μεσολογγίου, η φημισμένη Παλαμαική Σχολή, με τη λαμπρή της ιστορία που ανέδειξε το Μεσολόγγι σε ηρωικό κέντρο γραμμάτων και τεχνών, ΥΠΟΦΕΡΕΙ! Η σημερινή όψη του σχολείου δεν συνάδει με την ιστορία του, αντιθέτως δυσφημίζει και υποβαθμίζει την προγενέστερη αίγλη του.

Η ακαταλληλότητα του «κτιρίου» είναι πλέον εμφανής ενώ το τελευταίο διάστημα έχει φτάσει σε σημείο επικίνδυνο για την υγεία μας: ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ!!! Δεν είμαστε μαθητές δεύτερης κατηγορίας και το φωνάζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις!

Το κτίριο -αν μπορεί κανείς να αποκαλέσει κτίριο τα 4 μεγαλύτερα της 20ετίας τολ- ό,τι προσέφεραν προσέφεραν! Από εδώ και πέρα λειτουργούν σαν υγειονομικές βόμβες και μόνο. Ας μην ξεχνάμε πέρυσι τις κατσαρίδες που έπεφταν πάνω στα κεφάλια μας και τα τρωκτικά που «βόλταραν» κάτω από τα πόδια μας, στις τσάντες μας και τα προσωπικά μας αντικείμενα.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε ακόμη την κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες του σχολείου μας η οποία μας προσβάλλει σαν μαθητές και σαν προσωπικότητες! Η βρώμα, η δυσοσμία, τα χαλασμένα καζανάκια, η έλλειψη κάθε είδους υγιεινής θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. Μιλάμε για αντισηπτικά στις αίθουσες, τήρηση των αποστάσεων, χρήση προστατευτικής μάσκας τη στιγμή που κάθε γωνιά τους σχολείου αποτελεί από μόνη της μια εστία μικροβίων.

Σύμφωνα με μελέτες, το προαπαιτούμενο όριο μαθητών σε μία αίθουσα προκάτ φτάνει τους 15 μαθητές, τη στιγμή που στο σχολείο μας υπάρχουν τμήματα με 22 άτομα! Για ποιους κανόνες υγιεινής  γίνεται γίνεται λόγος; Έτσι αποφεύγουμε τον συνωστισμό και τηρούμε τους κανόνες υγιεινής;

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Έχουμε δικαιώματα και τα διεκδικούμε! Είμαστε δημότες αυτής της πόλης και οι γονείς μας ως φορολογούμενοι πολίτες, πληρώνουν τα τέλη και απαιτούμε μια φορά να εισακουστούμε. Πλέον η οργή μας ξεχειλίζει. Δεν παρακαλούμε ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ! Γιατί θα μας βρείτε αντιμέτωπους.

Δεν είμαστε ενάντια στους καθηγητές μας!

Οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Μεσολογγίου

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. εχουμε καιρό ακόμη...

    Όταν θα πετύχουν το μέγεθος στις μάσκες θα λήξουν και οι καταλήψεις…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.