Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Ποιας Περιφέρειας η πρόταση αφήνει χιλιάδες επιχειρήσεις χωρίς χρηματοδότηση;

Ποιας Περιφέρειας η πρόταση αφήνει χιλιάδες επιχειρήσεις χωρίς χρηματοδότηση;

Θα έχετε ακούσει για τα περίφημα προγράμματα χρηματοδότησης που έχουν περάσει στα χέρια των Περιφερειών και δυστυχώς δεν προβλέπεται να τα δουν οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν και το άμεσο πρόβλημα.

Η αίσθηση που υπάρχει είναι πως οι περιορισμοί και το πλαίσιο που έχει βάλει η Ε.Ε. είναι το καλύτερο άλλοθι για την κυβέρνηση. Επειδή είναι πολύ σοβαρό το θέμα- καθώς στην αγορά του Αγρινίου έρχεται Αρμαγεδδώνας αν πάμε όλο τον χειμώνα με την πανδημία- να κάτι που μάθαμε.

Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έχει πει από το καλοκαίρι ότι «η κυβέρνηση οφείλει να λάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες, να εγκρίνει οριζόντια μέτρα στήριξης και να πιέσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ώστε να μην μείνει κανείς χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση».

Μόνο που πρόσφατα διαπίστωσε πως η χρηματοδότηση δεν φτάνει σε όσους το έχουν ανάγκη όχι γιατί έθεσε τους όρους η Ε.Ε. αλλά γιατί αυτή ενέκρινε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που υπέβαλε η Περιφέρεια Κεντρική Μακεδονία και ο κ. Τζιτζικώστας! Και από κει και μετά κρίθηκε σκόπιμο από την κυβέρνηση να τα… τυλίξει όλα με πρότυπο αυτό το πρόγραμμα και να μείνουν στον «άσσο» χιλιάδες επιχειρήσεις!

Μάλιστα ο κ. Χατζηθεοδοσίου τα έχει μεταφέρει όλα αυτά στους τοπικούς θεσμούς(Περιφέρειες, Επιμελητήρια) και τους έχει ζητήσει να κινηθούν όλοι μαζί συγχρονισμένα για να αλλάξουν οι προϋποθέσεις…

Ωραίος σχεδιασμός πάντως από την κυβέρνηση, η πρόταση μιας Περιφέρειας που ήρθε κουτί στους ευρωπαίους να πάρει το λαιμό της όλες τις Περιφέρειες!

 

Γ.Σ.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.