Παρασκευή, 14 Μαΐου, 2021

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» στο ΠΑΣΟΚ: Σύγκρουση Γεννηματά με πλευρά Ανδρουλάκη

Ξεκίνησε ο «πόλεμος» στο ΠΑΣΟΚ: Σύγκρουση Γεννηματά με πλευρά Ανδρουλάκη

Ο πρώην Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Στέφανος Ξεκαλάκης, προαναγγέλλει πρωτοβουλίες από την πλευρά Ανδρουλάκη.

Στην …εμπόλεμη ζώνη εισέρχεται η ηγεσία και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς από τα πρώτα λεπτά της κρίσιμης συνεδρίασης του Ενιαίου Πολιτικού Κέντρου ξεκίνησε το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» και διεφάνη η πρόθεση της κυρίας Γεννηματά να στηρίξει σθεναρά την απόφασή της για την διεξαγωγή ενός Συνεδρίου με διαδικασίες-εξπρές παρά τις έντονες αντιδράσεις των «διαφωνούντων».

Την αυλαία της συνεδρίασης που άρχισε με καθυστέρηση περίπου μίας ώρας, άνοιξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Η Φώφη Γεννηματά απαντώντας στο ερώτημα αν μπορεί να υπάρξει ΠΑΣΟΚ χωρίς ΚΙΝΑΛ «προκάλεσε» όλους όσοι διαφωνούν λέγοντας και υποστηρίζοντας επί της ουσίας ότι: «Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει το ΠΑΣΟΚ σήμερα χωρίς Κίνημα Αλλαγής θέλουν να πάρουν την σφραγίδα του κόμματος και να την πάνε σε άλλο κόμμα».

Τα σοβαρά υπονοούμενα που έριξε στο τραπέζι η κυρία Γεννηματά παραπέμπουν αφενός στην πεποίθηση της Χαριλάου Τρικούπη ότι καταγράφονται οι υπόγειες διαδρομές στελεχών είτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει και του Συνεδρίου διεύρυνσης της Κουμουνδούρου, είτε προς τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνηση όπου έχουν ήδη αξιοποιηθεί διάφορα στελέχη του ΚΙΝΑΛ.

Η κυρία Γεννηματά πάντως μιλώντας προς τα μέλη του οργάνου έσπευσε να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της επιβεβαιώνοντας έτσι και τις μέχρι τώρα πληροφορίες που θέλουν: την διεξαγωγή ενός Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα συμμετέχουν (δεν θα εκλεγούν) όσοι προέρχονται από αυτό και συμμετείχαν στο πρόσφατο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ, την παραμονή στην ηγεσία της στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΙΝΑΛ μέχρι το 2021, οπότε και λήγει η τετραετής θητεία κα.

Οι καλά γνωρίζοντες προβλέπουν ότι η συνεδρίαση μπορεί να εξελιχθεί σε συγκρουσιακό κλίμα κι ότι παρά τον αρχικό αιφνιδιασμό από την απόφαση της κυρίας Γεννηματά, αρκετά στελέχη και βουλευτές θα ζητήσουν το λόγο και θα μιλήσουν έξω από τα δόντια. Ενδεικτική του κλίματος ήταν η άμεση αντίδραση του Στέφανου Ξεκαλάκη, του πρώην Γραμματέα της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ ο οποίος με δήλωσή του κάνει σφοδρή επίθεση στην κυρία Γεννηματά και προαναγγέλλει πρωτοβουλίες από την πλευρά Ανδρουλάκη:

«Η κα Γεννηματά με τη σημερινή της εισήγηση, που προδιαγράφει ένα νόθο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, χωρίς προσυνεδριακό διάλογο, με διορισμένους συνέδρους άλλου πολιτικού υποκειμένου και στημένο αποτέλεσμα, έδωσε ένα ακόμα ρεσιτάλ καταστατικής αυθαιρεσίας.

Την απάντηση στις επιχειρούμενες μεθοδεύσεις θα τη δώσει ο ταλαιπωρημένος, αλλά υπερήφανος κόσμος του ΠΑΣΟΚ στην καταστατικά προβλεπόμενη ανοιχτή διαδικασία εκλογής Προέδρου από την κοινωνική βάση της παράταξης.

Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη, απ’ τη στιγμή που εδώ και έξι μήνες έχει λήξει η θητεία της, συνιστά πολιτικό πραξικόπημα και προσβάλει τις δημοκρατικές αρχές και αξίες της παράταξης.

Αν θέλει η κα Γεννηματά να μην καταγραφεί ως η πολιτικός που ενταφίασε το ΠΑΣΟΚ, καλά θα κάνει να ακολουθήσει το παράδειγμα των προκατόχων της, οι οποίοι είχαν την τόλμη και την παραταξιακή συνείδηση να ανοίξουν τις διαδικασίες διαδοχής τους, όταν διαπίστωσαν ότι η εκλογική επιβίωση και προοπτική της παράταξης απαιτούσε ριζοσπαστικές αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα, παρότι, σε αντίθεση με την κα Γεννηματά, η θητεία τους δεν είχε περατωθεί.

Στην προσπάθεια να κρατηθεί η παράταξη ζωντανή έχουν σημαίνοντα ρόλο και λόγο όλα τα ιστορικά μας στελέχη, οι άνθρωποι που τιμήθηκαν από την κοινωνική βάση της παράταξης και παραμένουν μέχρι σήμερα στο ΠΑΣΟΚ.

Όλοι αυτοί, έχουν την ιστορική ευθύνη να αφουγκραστούν τη βούληση των απλών κομματικών μελών που, ανεξαρτήτως τι στήριξαν το Νοέμβρη του 2017, τον Ιούνη του 2015 ή σε οιαδήποτε άλλη προγενέστερη εσωκομματική διαδικασία, σήμερα, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εξοργίζονται με τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της κας Γεννηματά και του μικρού κύκλου στελεχών που την περιβάλλουν.

Τώρα κανένας δεν έχει δικαίωμα να σιωπά.

Κανείς δεν μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια, στρουθοκαμηλίζοντας μπροστά στην επιχείρηση ενταφιασμού του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος δε συμβάλει στην αυτονόητη διεξαγωγή δημοκρατικών διαδικασιών, που τηρούν απαρέγκλιτα το καταστατικό, αποτελεί μέρος του προβλήματος.

Πάνω από τα πρόσωπα είναι πάντα η παράταξη και για το γινάτι της εξουσίας κανείς δε νομιμοποιείται να τη διαλύσει».

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Ανώνυμος

    ΡΕ ΦΩΦΗ ΑΦΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ΄ΑΛΛΙΩΣ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΔΕΞΙΑΣ ΕΙΣΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΤΕ ? CHRISTOS

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.