Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου, 2020

Πως έσπασαν τα ρέματα στο Ζευγαράκι- η καταστροφή από ψηλά (βίντεο-drone)

Το Ζευγαράκι , όπως και άλλες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας, προσπαθεί να επουλώσει τις πληγές του από την κακοκαιρία που το έπληξε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.
Η διαδικασία όμως αποκατάστασης των καταστροφών θα απαιτήσει χρόνο ενώ από χθες συνδράμουν και μηχανήματα του Στρατού. Η μάχη για την επίλυση των προβλημάτων είναι σκληρή και μάλιστα γίνεται με βασικό αντίπαλο το χρόνο.
Γιατί σε ενδεχόμενο νέας σφοδρής βροχόπτωσης η κατάσταση θα γίνει περισσότερο επικίνδυνη. Τα ρέματα που «έσπασαν» και βούλιαξαν το χωριό προκαλούν μεγάλο φόβο. Σε ενδεχόμενο νέας πλημμύρας το νερό ορμητικό θα τρέξει όχι μόνο από την βασική ροή των ρεμάτων αλλά και πάλι από τα σημεία που αυτά έσπασαν καλύπτοντας με νερό, λάσπη και πέτρες το χωριό και μεγάλη έκταση των χωραφιών.

Δείτε ένα αποκαλυπτικό βίντεο από drone και φωτογραφίες  (των Μανώλη Μπιρμπίλη και Μανδέλλου Φίλιππου  ) που δίνουν μια εικόνα για το πώς προκλήθηκε η καταστροφή. Στις φωτογραφίες αποτυπώνεται πως τα αρχικά ρέματα έσπασαν ψηλά πάνω από το χωριό και προκάλεσαν τεράστια καταστροφή.Τα βελάκια δείχνουν τα σημεία που τα ρέματα έσπασαν Κάντε κλικ για μεγέθυνση.

ΑΡΧΙΚΗ ΡΟΗ ΡΕΜΜΑΤΟΣ 4 ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΜΥΡΑΣ

ΑΡΧΙΚΗ ΡΟΗ ΡΕΜΜΑΤΟΣ 3 ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΜΥΡΑΣ ΑΡΧΙΚΗ ΡΟΗ ΡΕΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΜΥΡΑΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.