Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Πώς και από ποιόν θα πληρώνονται οι εισφορές για τα μπλοκάκια – Η εγκύκλιος

Πώς και από ποιόν θα πληρώνονται οι εισφορές για τα μπλοκάκια – Η εγκύκλιος
blokakiaΣε κατηγορίες διαχωρίζονται οι αμοιβόμενοι με μπλοκάκια βάσει της πολυαναμενόμενης εγκυκλίου για τον τρόπο που θα καταβάλλονται οι εισφορές τους.

Για πολύπλοκο, γραφειοκρατικό, και κυρίως δύσκολο στην εφαρμογή του μηχανισμό μιλούν οι ειδικοί στην πρώτη ανάγνωσή του, προειδοποιώντας μάλιστα για καυγάδες μεταξύ εργαζόμενων και εργοδοτών, προσφυγές στα δικαστήρια και τερματισμούς συνεργασιών.

Εκτιμούν δε ότι ό ήδη αυξημένος αριθμός όσων σπεύδουν να κλείσουν τα μπλοκάκια τους θα ενισχυθεί περαιτέρω τις επόμενες ημέρες.

Η εγκύκλιος ορίζει ρητά ότι εφόσον το εισόδημα προέρχεται από την άσκηση διαρκούς -και όχι ευκαιριακής- επαγγελματικής δραστηριότητας, και μόνο από την απασχόληση σε ένα ή και δύο πρόσωπα (φυσικά και νομικά), προκύπτει ουσιαστικά αποκλειστικότητα ως προς το/τα πρόσωπο/α που αποδέχεται/ονται τις σχετικές υπηρεσίες. Επομένως, επί του εισοδήματος αυτού υπολογίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές ύψους 20% για τον κλάδο κύριας σύνταξης, κατανεμημένο κατά 6,67% σε βάρος του ασφαλισμένου και κατά 13,33% σε βάρος του αντισυμβαλλόμενου.

Newsroom ΔΟΛ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.