Σάββατο, Ιανουάριος 19, 2019

Που ακριβαίνουν τα διόδια από τα μεσάνυχτα

koi-diodia-ionia Ακριβότερο θα είναι από τα ξημερώματα της Δευτέρας το κόστος διέλευσης σε αρκετά διόδια των εθνικών οδών της χώρας, καθώς οι εταιρείες που λειτουργούν τους αυτοκινητόδρομους θα προχωρήσουν σε τιμαριθμικές αυξήσεις.
Συγκεκριμένα, αυξήσεις από 5 ως 10 λεπτά του ευρώ, στις τιμές των διοδίων των αυτοκινητόδρομων Iόνια Οδός, Κορίνθου-Τρίπολης-Καλαμάτας και Λεύκτρο-Σπάρτη ανακοίνωσε η Νέα Οδός, ενώ αυξήσεις θα υπάρξουν και σε ορισμένους σταθμούς στην ε.ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης.
Τα νέα τέλη παρουσιάζονται αναλυτικά ανά αυτοκινητόδρομο, σταθμό διοδίων και κατηγορία οχήματος στους παρακάτω πίνακες. Με κόκκινο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που έχουν αυξήσεις από 0, 05 ευρώ έως 0,10 ευρώ και με μαύρο χρώμα παρουσιάζονται οι τιμές που παραμένουν αμετάβλητες σε σύγκριση με το 2017.

Στην Ιόνια Οδό, τα μεσάνυχτα της Τρίτης 9 Ιανουαρίου προς Τετάρτη 10 Ιανουαρίου (ώρα 00:01) θα ξεκινήσει και η λειτουργία του πλευρικού σταθμού Γαβρολίμνης, με τον οποίο και ολοκληρώνεται το σύστημα χρέωσης του αυτοκινητοδρόμου. Τα διόδια τέλη ανά κατηγορία οχήματος θα είναι τα εξής:

Σύμφωνα πάντα με την «Νέα Οδό», «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν, οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε μετωπικό σταθμό να πληρώσει ξανά σε πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι».
Αντιστοίχως, όπως ανακοινώθηκε, «σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν οδηγός που πληρώνει διόδιο τέλος σε πλευρικό σταθμό να πληρώσει και σε μετωπικό ή άλλον πλευρικό σταθμό της ίδιας ζώνης, στο ίδιο ταξίδι».

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Helen2 Εβδομάδα του 2018 και καλή εβδομάδα Ευχές για μία Ελεύθερη Ελλάδα μάς χρειάζεται Όραμα και όχι υποκρισία λεηλασία αγνωμοσύνη . Αγάπη Ελπίδα Ελευθερία σκέψεων και ιδεών και πάνω από όλα αλληλεγγύη.Ετσι θα προχωρήσουμε σε απόθεμα ψυχή και σώματι.Με Ελεύθερη σκέψη Κοκορωνη Καρβουνη Ελένη

    Καλησπέρα σας αγαπημένοι μου ? Εύχομαι από καρδιάς καλή χρονιά με Υγεία Θετική σκέψη και όραση Ελπίδα Ελευθερία σκέψεων και ιδεών Νίκη μάς πρέπει να ορίζεται το μέλλον αυτού του πλανήτη και όχι τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις.Το Μέλλον μάς είναι η καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση των περισσότερων καιρεων Εθνικών θεμάτων που αφορούν την Ελλάδα μάς καί όχι απλός λόγια χωρίς πράξεις.2

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.