Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Πρόεδρος Δ.Σ. Αγρινίου για αδέσποτα: «θέλουν μόνο χάιδεμα, τάισμα και στοργή»-«λυπάμαι για τη χώρα που ζω»

Πρόεδρος Δ.Σ. Αγρινίου για αδέσποτα: «θέλουν μόνο χάιδεμα, τάισμα και στοργή»-«λυπάμαι για τη χώρα που ζω»

Και ειρωνεία για… Μητσοτάκη που «πήρε και σκυλί από Φιλοζωική και το έχει στο Μαξίμου».

Το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων θίχτηκε ακροθιγώς στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου με αφορμή τις αποφάσεις του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αγρινίου που αναγκάζει τον δήμο να αποζημιώσει συμπολίτες που δέχτηκαν επίθεση και τραυματίστηκαν από σκύλους.

Οι αναφορές ωστόσο επί του θέματος του προέδρου του Σώματος Γιάννη Φαρμάκη έκαναν εντύπωση καθώς εμφανίστηκε λάβρος ακόμη και για τον πρωθυπουργό…

Ο Γιάννης Φαρμάκης, γνωστός για την φροντίδα που ως κτηνίατρος πρόσφερε σε ζώα, υπήρξε στο παρελθόν και υπεύθυνος του δήμου για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων και αναγκαστικά βρέθηκε και ο ίδιος να τραβιέται στα δικαστήρια .

Εξέφρασε την ανησυχία του λοιπόν μήπως υπάρξει «βιομηχανία αποζημιώσεων» και σημείωσε πως η δημοτική αρχή κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διαχείριση αδέσποτων προσθέτοντας πως προσεχώς στο δημοτικό συμβούλιο θα κατατεθούν όλα τα στοιχεία και οι δαπάνες.

Εκτίμησε μάλιστα πως οι επιθέσεις κυρίως είναι από δεσποζόμενα ζώα που ξέφυγαν της επίβλεψης του ιδιοκτήτη ενώ ανέφερε πως «τα αδέσποτα δεν δαγκώνουν, θέλουν μόνο χάιδεμα, τάισμα και στοργή».

Σε άλλο σημείο της συζήτησης μάλιστα έστρεψε τα βέλη του στο νομοσχέδιο για τα αδέσποτα και τα ζώα συντροφιάς χαρακτηρίζοντας το «κακή αντιγραφή ευρωπαϊκών νομοθετημάτων που ντροπιάζει τη χώρα» ενώ άφησε και αιχμή για τον πρωθυπουργό που «πήρε και σκυλί από Φιλοζωική και το έχει στο Μαξίμου». «Λυπάμαι για τη χώρα που ζω» κατέληξε ο Γιάννης Φαρμάκης…

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. 911

    πάρτα σπιτάκι σου Γιάννη, με φροντίδα και προδέρμ…

  2. Ανώνυμος

    Αφού δεν δαγκώνουν, γιατί δεν τα πήρε σπίτι του..;;
    Και βεβαίως να αποζημιωθούν οι άνθρωποι,που στα καλά καθούμενα, τρέχουν στα νοσοκομεία…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.