Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: οι έξι άξονες των ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών

ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας: οι έξι άξονες των ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών

«Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εργάζεται για την δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών» αναφέρει ανακοίνωση της που εκδόθηκε σήμερα, αφού χθες συνεδρίασε το όργανο.

Στην ατζέντα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι αυτοδιοικητικές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου. Συζητήθηκε η τακτική του κόμματος αλλά και τα χαρακτηριστικά των προσώπων που θα έχουν τη στήριξή του.

«Οι τελικές επιλογές μας θα  να είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων των παραταξιακών μας σχημάτων, συζητήσεων με τους συμμάχους  μας και ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες», αναφέρεται στην ανακοίνωση στην οποία καταγράφονται οι έξι άξονες των προοδευτικών συνεργασιών που θα επιδιώξει.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Ποια πρόσωπα θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας;

Με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών  αναφορικά με τα  πρόσωπα που θα είναι πιθανόν να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας εργάζεται για την δημιουργία ευρύτερων προοδευτικών συνεργασιών, το προγραμματικό πλαίσιο των οποίων θα κινείται στους παρακάτω άξονες:

 1. Την ευρύτερη δυνατή συμφωνία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό – διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσουμε για τους ΟΤΑ, με την ενίσχυση της δημοκρατίας και με την συμμετοχή των δημοτών.
 2. Την συμφωνία σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα παίρνει υπόψη του τις προτάσεις και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών που αποτυπώθηκαν στη διαβούλευση των αναπτυξιακών συνεδρίων με σεβασμό σε περιβαλλοντικά- οικολογικά ζητήματα.
 3. Θα έχει μέτωπο απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, στην ακροδεξιά, το φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και θα υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
 4. Την συνεννόηση για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη) με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, που θα προτάσσει την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης προς όλους.
 5. Την θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας των αιρετών.
 6. Την χρηστή και διαφανή διαχείριση του δημοσίου χρήματος.

Οι τελικές επιλογές μας θα  να είναι αντικείμενο διαβουλεύσεων των παραταξιακών μας σχημάτων, συζητήσεων με τους συμμάχους  μας και ζύμωσης μέσα στις τοπικές κοινωνίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

 1. Άκης Ροδίτης

  Έχουν ωριμάσει πια οι συνθήκες ώστε κάθε πόλη του νομού να αποκτήσει τον δικό της επαναστάτη δήμαρχο με #ΤΟ_ΜΠΟΥΚΑΛΙ στο χέρι. Έναν αριστερό «αγωνιστή» με μπόλικο «ηθικό πλεονέκτημα» δηλαδή, για να εφαρμόσει το επιτυχημένο πρόγραμμα που εφαρμόζεται και σε εθνικό επίπεδο. Είναι καιρός η πολιτική με τα νταούλια στις αγορές και τα τσάμικα στις πλατείες να πάρει σάρκα και οστά και στους ΟΤΑ. Για να ονομαστεί επιτέλους ο νομός Άρτας νόμος Βόρειας Αιτωλ/νιας! Η ώρα έφτασε και ο αμφιταλαντευόμενος μεταξύ Αρτέμη Τσίπρα και Αλέξη Σώρρα σοφός Αιτωλοακαρνάνας ψηφοφόρος θα κάνει τη ρήξη, και το επιτυχημένο σχέδιο σωτηρίας της χώρας του ΣΥΡΙΖΑ που εκπορεύεται από καταξιωμένους επιστήμονες και τεχνοκράτες όπως ο Νίκος Καρανίκας θα εφαρμοστεί και σε αυτοδιοικητικό επίπεδο για να αποδώσει τα μέγιστα!

  #SANO_ΜΕΧΡΙ_ΣΤΟΥΜΠΩΜΑΤΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.