Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Προσπάθεια ένταξης του Δήμου Ναυπακτίας στο πρόγραμμα WiFi4EU

Προσπάθεια ένταξης του Δήμου Ναυπακτίας στο πρόγραμμα WiFi4EU

Μέσω του WiFi4EU, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί να εξασφαλίσει δωρεάν συνδεσιμότητα WiFi για τους πολίτες και τους επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, πλατείες, δημόσια κτίρια, βιβλιοθήκες, κέντρα υγείας και μουσεία, παντού στην Ευρώπη.

Οι φορείς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα υποβάλλουν την αίτησή τους διαδικτυακά μέσω συγκεκριμένης διαδικασίας. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων που υποβλήθηκαν.

Οι Δήμοι που θα επιλεγούν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα εξοπλισμού και εγκατάστασης σημείων ασύρματης πρόσβασης στο διαδίκτυο. Ακόμα δεσμεύονται να καλύπτουν τα έξοδα συνδεσιμότητας (συνδρομή για διαδικτυακές υπηρεσίες) και συντήρησης του εξοπλισμού, με στόχο την παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας συνδεσιμότητας Wi-Fi για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Ο Δήμος Ναυπακτίας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ήδη από τον Απρίλιο του 2018 έκανε όλη την απαραίτητη προεργασία ώστε να μπορέσει να υποβάλει έγκαιρα το αίτημα του για το πρόγραμμα WiFi4EU. “Με την έναρξη λοιπόν της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, που ήταν η 7η Νοεμβρίου 2018 και ώρα Ελλάδας 14.00, υποβάλαμε την αίτησή μας, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες επιλογής του Δήμου στο εν λόγω πρόγραμμα”, αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου.

Όπως δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κος Αντώνης Φράγκος, «Η πρόσβαση στο διαδίκτυο πρέπει να συνιστά ένα από τα αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς συνδέεται με τις πολιτικές ελευθερίες και την οικονομική ευημερία, σύμφωνα με μια διεθνή έρευνα της κοινής γνώμης που πραγματοποιήθηκε σε 24 χώρες και σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 23.376 ανθρώπων»

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.