Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2020

Πρώτη ημερίδα πρώτων βοηθειών για γάτες στις 6 Μαΐου

imerida-gates (1)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς Σκύλου και Γάτας και η «Pets Pro Academy» διοργανώνουν την πρώτη ημερίδα πρώτων βοηθειών για την γάτα στις 6 Μαΐου 2018.

Ημερίδα πρώτων βοηθειών για τη γάτα στις 6 Μαϊου

Το παρακλητικό βλέμμα της γάτας έδινε την εντύπωση ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Το επίμονο νιαούρισμα επιβεβαίωνε την αρχική εντύπωση και ο κηδεμόνας έμοιαζε αφοπλισμένος από την ανάγκη του αγαπημένου του ζώου. Τι θα μπορούσε να κάνει για να απαλύνει τον πόνο και την ανησυχία του; Η γνώση και η βασική κατανόηση των πρώτων βοηθειών από τους κηδεμόνες των γατών θα μπορούσε να κάνει τη σημαντική διαφορά στην σωτηρία του ζώου συντροφιά τους ή ακόμη και την ανακούφιση των πόνων. Είναι, λοιπόν, σημαντικό να είναι ο κάθε κηδεμόνας προετοιμασμένος για μια κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, προτού αυτή προκύψει. Είναι το λιγότερο που μπορείτε να προσφέρετε στο κατοικίδιο σας.

Η γνώση των πρώτων βοηθειών, ένα έτοιμο βαλιτσάκι με τα είδη πρώτης ανάγκης και ο αριθμός του κτηνιάτρου σας είναι τα απαραίτητα για να αντιμετωπίσετε μια έκτακτη ιατρική ανάγκη που θα παρουσιαστεί στη γάτα σας. Για να καλυφθεί αυτό το κενό γνώσης, που υπάρχει σε αρκετούς κηδεμόνες γατών, το «Ελληνικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς Σκύλου και Γάτας» και η «Pets Pro Academy» συνδιοργανώνουν μια μοναδική Ημερίδα Πρώτων Βοηθειών για τη γάτα στις 6 Μαΐου 2018.

Θα την παρουσιάσει η Κτηνίατρος Δρ. Ειρήνη Μαυράκη. H Δρ. Μαυράκη αποφοίτησε από την Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την αποφοίτηση της ταξίδεψε στην Αμερική και συγκεκριμένα στο Cornell University of Ithaca NY όπου παρακολούθησε Ορθοπεδική ζώων συντροφιάς. Στην συνέχεια εργάστηκε στο μεγαλύτερο Κτηνιατρικό Νοσοκομείο της Αθήνας, το Αττικό Νοσοκομείο Ζώων και ταυτόχρονα παρακολουθούσε μεταπτυχιακά προγράμματα με την έγκριση του Πανεπιστημίου του Λουξεμβούργου, ESAVS: Στη Βέρνη: Emergency and Critical Care., στη Βιέννη: Soft Tissue Surgery και τέλος στην Ουτρέχτη: Internal Medicine. Επιπλέον, παρακολούθησε χειρουργική μαλακών μορίων στο Davis University of California. Τέλος, συμμετέχει σε ερευνητικές δραστηριότητες στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και διδάσκει στο Δίπλωμα Βοηθών Κτηνιάτρου της Pets Pro Academy: https://goo.gl/uSdWTk

Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί:

Στις εγκαταστάσεις του Ελληνικό Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς Σκύλου & Γάτας στο Μαρούσι (Πέλικα 33, πλησίον Mall και του Σταθμού Νερατζιώτισσας) , στις 6 Μαΐου, από τις 10 π.μ έως τις 2.30 μ.μ.

Θα δοθεί Πιστοποίηση Παρακολούθησης του Σεμιναρίου για τους συμμετέχοντες.

Παροχές:

– Θα δοθούν γραπτές σημειώσεις της Ημερίδας
– Θα προσφερθεί καφές και ελαφρύ γεύμα.
– Θα δοθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης της Ημερίδας για τους συμμετέχοντες.

ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ

Το πρόγραμμα τις ημερίδας:

1) Εισαγωγή
2 ) Ιδιαιτερότητες στη γάτα (γιατί η γάτα δεν είναι μικρόσωμος σκύλος)
3) Έλεγχος ζωτικών λειτουργιών
3) Εγκεφαλο-καρδιο-πνευμονική αναζωογόνηση στη Γάτα (ΕΚΑΡΠΑ)
4) Βασικές Αρχές Πρώτων Βοηθειών
5) Πρώτες βοήθειες σε:
α) Επείγοντα Περιστατικά
β) Δηλητηριάσεις
γ) Τοξικώσεις
δ) Τροχαία
ε) Τραύματα
στ) Δαγκώματα
ζ) Αιματολογικά επείγοντα
η) Γαστρεντερολογικά επείγοντα
θ) Επείγοντα Αναπνευστικά προβλήματα
ι) Σακχαρώδης Διαβήτης

Μετά το πέρας των ομιλιών θα υπάρχει χρόνος για να απαντηθούν ερωτήσεις από την Δρ. Μαυράκη.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://www.petsproacademy.gr/index.php/ekdiloseis-seminaria/34-seminario-proton-voithion-gia-tin-gata-maios-2018-institouto-symperiforas

www.petsproacademy.gr / info@petsproacademy.gr / Facebook: Pets Pro Academy / 211-800 1111 / Δεριγνύ 26, Αθήνα

imerida-gates (2)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.