Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου, 2021

Πρώτο κουδούνι και… ακόμη εργασίες σε σχολεία

Πρώτο κουδούνι και… ακόμη εργασίες σε σχολεία

«Κάθε αρχή και δύσκολη λέει ο θυμόσοφος λαός» και φυσικά αυτό δε θα μπορούσε να μην ισχύσει και την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η οποία ξεκινά και φέτος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Δεν είναι μόνο τα αυστηρά μέτρα που πρέπει να τηρηθούν για την ασφάλεια των παιδιών ωστόσο. Μεγάλο ζητούμενο είναι και η κατάσταση- ποιότητα των υποδομών που φιλοξενούνται τα μαθήματά τους. Είναι γεγονός ότι τα παράπονα σε αυτό το επίπεδο δεν λείπουν.

Στο agrinionews.gr εκφράστηκαν παράπονα για  αίθουσες που δεν είναι ακόμη έτοιμες στην έναρξη της σχολικής σεζόν. Χαρακτηριστική η περίπτωση του Νηπιαγωγείου Δοκιμίου, όπου εκτελούνται εκτεταμένες εργασίες στην παλαιά αίθουσά του για αποκατάσταση της υγρασίας που είχε παρατηρηθεί προ διαστήματος από την Διεύθυνση του Σχολείου, όπως επίσης και για την αντικατάσταση κουφωμάτων.

Μέσα στην εβδομάδα, όπως αναφέρθηκε από αρμόδιους φορείς, οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί και η αίθουσα θα παραδοθεί προς χρήση ξανά. Ως τότε οι μικροί μαθητές στεγάζονται στην σύγχρονη νέα αίθουσα του νηπιαγωγείου, η οποία και καλύπτει τις ανάγκες που έχουν ανακύψει.

Παράπονα εκφράστηκαν και για την περίπτωση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου, όπου λόγω εργασιών για την αποκατάσταση τμήματος της στέγης του σχολείου, ορισμένες αίθουσές του ακόμη δεν υποδέχθηκαν τους μαθητές από την πρώτη ημέρα τους στο σχολείο. Στην προκείμενη περίπτωση οι εργασίες είναι σε τελικό στάδιο, με την καθυστέρηση να αποδίδεται στη φύση τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΝΙΚΟΣ

    Ωραία τότε να παραμείνουν στη νέα αίθουσα του Νηπιαγωγείου και να εγκαταλειψουν το ερείπιο. Αλήθεια ποιος πληρώνει τις εργασίες; Ο Δήμος η ο ιδιοκτήτης; Έχει ψωμί η υπόθεση. Υπάρχει εισαγγελέας;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.