Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 2020

Προτομή για τον ήρωα Δημήτρη Τσούκα στο Μοναστηράκι Βόνιτσας

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας θα τιμήσει τον Ήρωα Δεκανέα Δημήτριο Τσούκα με τα αποκαλυπτήρια της προτομής του  στο Μοναστηράκι. 
Η προτομή κατασκευάστηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού και ο στύλος με την επιγραφή και την διαμόρφωση του χώρου κατασκευάστηκε από τον Δήμο Ακτίου Βόνιτσας.

Την Προτομή φιλοτεχνήθηκε ο γλύπτης Γεώργιος Παλαμάρης.

Ο Δεκανέας Τσούκας Δημήτριος το έτος 1963 κατατάχθηκε ως οπλίτης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Βαρέων Όπλων Πεζικού και το έτος 1964 μετατέθηκε στην ΕΛΔΥΚ (501 ΤΠ)
Την 03 Φεβρουαρίου 1965 εξήλθε στην πόλη της Λευκωσίας και συνελήφθη από τουρκοκύπριους και οδηγήθηκε στον τουρκικό τομέα της Λευκωσίας και έκτοτε αγνοείτο η τύχη του.
Προήχθη στο βαθμό του Δεκανέα από 03 Φεβρουαρίου 1965 .
Την 05 Αυγούστου 2013 κατόπιν εγγράφου του Ελληνοκύπριου εκπροσώπου στη Διερευνητική Επιτροπή Αγνοούμενων γνωστοποιήθηκε η ταυτοποίηση των λειψάνων του παραπάνω Δεκανέα.
Την 19 Ιανουαρίου 2016 επαναπατρίστηκαν τα λείψανα του εν λόγω Δεκανέα και την 28 Ιανουαρίου 2016 ενταφιάστηκαν στο χωριό Μοναστηράκι Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας

Η πρόσκληση
Σας προσκαλούμε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 στις 10:15 π.μ. στο Μοναστηράκι του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Στρατιώτη Τσούκα Δημήτριου .

Ο στρατιώτης Τσούκας Δ. κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας στην Κύπρο και συγκεκριμένα στις 03/02/1965 εξήλθε στην πόλη της Λευκωσίας και συνελήφθη από τουρκοκύπριους και οδηγήθηκε στον τουρκικό τομέα της Λευκωσίας και έκτοτε αγνοείτο η τύχη του.

Την 19 Ιανουαρίου 2016 επαναπατρίστηκαν τα λείψανα του εν λόγω Δεκανέα και την 28 Ιανουαρίου 2016 ενταφιάστηκαν στο χωριό Μοναστηράκι Βόνιτσας Αιτωλοακαρνανίας

Ο Δήμαρχος Ακτίου Βόνιτσας
Αποστολάκης Γεώργιος
.

Πρόγραμμα

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019 μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας για την γιορτή του Αγίου Δημήτριου στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη Θεολόγου θα πραγματοποιηθούν τς αποκαλυπτήρια της προτομής του Ήρωα Στρατιώτη Τσούκα Δημήτριου .

– 10 πμ Προσέλευση
-10:15 πμ Επιμνημόσυνη δέηση στο στον εξωτερικό χώρο της Κοινότητας Μοναστηρακίου
– Προσκλητήριο Νεκρού Ήρωα
– Αποκαλυπτήρια προτομής του Ήρωα.
– Παράδοση Σημαίας στην Οικογένεια του Ήρωα.
-Ομιλίες – Χαιρετισμοί
(Ομιλία από τον Δήμαρχο Ακτίου Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Μοναστηρακίου Μιχάλη Καλαντζή και την Οικογένεια)
-Κατάθεση στεφάνων
-Ενός λεπτού σιγή
-Εθνικός Ύμνος
-Πέρας Τελετής
Μετά το πέρας της τελετής θα ακολουθήσει καφές σε χώρο του Μοναστηρακίου

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.