Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

«Ψάχνονται» και τα Zara για το Αγρίνιο

«Ψάχνονται» και τα Zara για το Αγρίνιο

epi-agrinioΑπολύτως έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το έντονο ενδιαφέρον μεγάλων διεθνών ομίλων για να δραστηριοποιηθούν στο Αγρίνιο δεν σταματά με όσα απασχόλησαν την κοινή γνώμη με τα H&M στο Αγρίνιο. Είναι διασταυρωμένο  πως  μεγάλες εταιρίες έχουν προχωρήσει την έρευνα αγοράς σε μεγάλο βαθμό και μάλιστα για το κέντρο της πόλης.

Τις τελευταίες μέρες εταιρία που εκπροσωπεί τα συμφέροντα του ισπανικού κολοσσού στα είδη ένδυσης «Zara» φέρεται να έστειλε κλιμάκιο στο Αγρίνιο για να δει τουλάχιστον τρία μεγάλα ακίνητα πολύ κοντά στην πλατεία, τα δύο από τα οποία είναι σήμερα τραπεζικών συμφερόντων. Η βολιδοσκόπηση της αγοράς και των μεγάλων χώρων στο κέντρο είναι μια γνωστή τακτική για τέτοια μεγέθη ειδικά σε πόλεις όπως το Αγρίνιο που έχουν μεγάλα περιθώρια στα ενοίκια. Εταιρίες σαν τα «Zara» άλλωστε χρειάζονται και πολλά τετραγωνικά και κτήρια που να έχουν χαρακτήρα. To ενδιαφέρον της εν λόγω εταιρείας για το Αγρίνιο φημολογείται εδώ και πολλά χρόνια ωστόσο το τελευταίο διάστημα υπάρχουν συγκεκριμένες επαφές.

Στο ίδιο πνεύμα άλλωστε υπάρχουν έντονες φήμες και μεγάλη αθλητική εταιρία που πρόσφατα έψαχνε στο κέντρο της πόλης για χώρο γύρω στα 800 τ.μ.(κάτι πολύ δύσκολο για το Αγρίνιο στο  κέντρο). Την ίδια ώρα έχουν φουντώσει οι φήμες και για μεγάλη εταιρία ηλεκτρονικών ειδών που θέλει χώρο περιφερειακά της πόλης, ενώ καλό νέο για την αγοραστική και εμπορική ψυχολογία αποτελεί το ότι η εταιρία «Σκλαβενίτης» φέρεται να «γεμίζει» κεντρικά καταστήματα πρώην «Carrefour» και «Μαρινόπουλου»(μετά την συμφωνία που επετεύχθη πρόσφατα για την διάσωση των σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλου» μέσω της ένταξής  τους  στο δίκτυο «Σκλαβενίτη») και να ετοιμάζεται για δυναμικό μπάσιμο στην τοπική αγορά.

Φαίνεται  πάντως  ότι υπάρχει-για λόγους που δεν είναι ακόμη ξεκάθαροι-έντονο ενδιαφέρον για τη περιοχή, ανάλογο με εκείνο των σούπερ-μάρκετ που αγόραζαν γη στο Αγρίνιο για τα καταστήματά τους αλλά έπεσαν αργότερα πάνω στην κρίση. Να είναι η προοπτική των μεγάλων αυτοκινητόδρομων, η ευκολία πρόσβασης του Αγρινίου πλέον σε Πλατυγιάλι, Άκτιο, Πάτρα και Αθήνα; Να είναι η προοπτική της αναζήτησης πετρελαίων στην ευρύτερη Δυτική Ελλάδα και η προσφορά στην πόλη σε σπίτια και γη;

Όπως και να έχει, ίσως είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε άλλο ένα σόου στα δημοτικά μας συμβούλια όταν θα συζητείται η έκδοση άδειας π.χ. στα «Zara». Μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί κανένας φάκελος ή κάποιο αίτημα στον δήμο Αγρινίου αλλά ένα περήφανο «όχι» που μετά θα γίνει «ναι» από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όσο να ‘ναι, θα μας κάνει και πάλι viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της χώρας…

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. ****

    Την εποχή που όλες οι αγορές από αυτά τα καταστήματα γίνονται μέσω ίντερνετ, ο εμπορικός σύλλογος πρέπει να καταλάβει ότι με το να βάζει εμπόδια το μόνο που καταφέρνει είναι να χάνει θέσεις εργασίας για τα παιδιά του και να υποβαθμίζεται. Βέβαια μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν να πηγαίνουν όλοι οι Αγρινιώτες Πάτρα για ψώνια για να ξεσκάνε ..τι να πω!!!Αντί να σκεφτούν ότι όσο πιο ωραία είναι η αγορά τόσο πιο εύκολα θα μπουν και στο δικό τους μαγαζί σκέφτονται σαν την δεκαετία του 90..Ο κόσμος δεν μαντρώνεται!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.