Κυριακή, 18 Απριλίου, 2021

Πυρκαγιά στο Γαλαξίδι: Καίγεται δάσος στην περιοχή Άγιοι Πάντες

Πυρκαγιά στο Γαλαξίδι: Καίγεται δάσος στην περιοχή Άγιοι Πάντες

Δασική πυρκαγιά στο Γαλαξίδι – Καίει πεύκα σε δύσβατο σημείο στην περιοχή Άγιοι Πάντες – Εκτροπή οχημάτων για να απομακρυνθούν από το πύρινο μέτωπο.
Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Γαλαξίδι, στην περιοχή Άγιοι Πάντες, στη Φωκίδα.

Η φωτιά στο Γαλαξίδι ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης 19 Αυγούστου 2020 κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ενώ έχουν αναπτυχθεί και συνδράμουν 2 πεζοπόρα τμήματα. Στην περιοχή έχουν σταλεί και υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο fokidanews.gr, δυνάμεις της Τροχαίας έχουν αποκόψει την κυκλοφορία στο ύψος του Καλαφάτη στο Γαλαξίδι και κατευθύνουν τα αυτοκίνητα από Ιτέα με κατεύθυνση προς Ερατεινή/Ναύπακτο μέσω Πέντε Ορίων. Κοντά στο σημείο βρίσκονται δύο κτηνοτροφικές μονάδες, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν ήδη ενημερωθεί για τον κίνδυνο.

Με το πρώτο φως της ημέρας αναμένεται να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, εφόσον κάτι τέτοιο κριθεί απαραίτητο. Μέχρι τότε οι επίγειες δυνάμεις θα δώσουν μάχη με τις φλόγες για να οριοθετήσουν την πυρκαγιά.

Η φωτιά στο Γαλαξίδι ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες κατά μήκος της Εθνικής Οδού Ιτέας-Ναυπάκτου. Η πυρκαγιά καίει σε ένα από τα πιο κλειστά και επικίνδυνα σημεία του συγκεκριμένου οδικού δικτύου (στο αριστερό ρεύμα υπάρχει γκρεμός) γεγονός που δυσχεραίνει και καθιστά επικίνδυνη τη διέλευση και την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι Άγιοι Πάντες, ο οικισμός που βρίσκεται στην περιοχή όπου έχει εκδηλωθεί η πυρκαγιά, ανήκει στη δημοτική ενότητα Γαλαξιδίου. Απέχει περίπου 12 χλμ. δυτικά από το Γαλαξίδι.

Πηγή: athensvoice.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.