Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Πυρκαγιά στο Μαρτίνο: Σε επιφυλακή για διάσπαρτες εστίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Πυρκαγιά στο Μαρτίνο: Σε επιφυλακή για διάσπαρτες εστίες οι πυροσβεστικές δυνάμεις

Η φωτιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε γρήγορα διαστάσεις – Οι φλόγες πέρασαν και την εθνική οδό – Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες – Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή – Επί τόπου μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής

Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής προκάλεσε πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής στο Μαρτίνο Φθιώτιδας. Οι φλόγες μάλιστα πέρασαν το απόγευμα την εθνική οδό.

Μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός τόνισε το απόγευμα ότι δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή, ενώ πνέουν ήπιοι άνεμοι και η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση. Δήλωσε επίσης ότι υπάρχει καλή ανάπτυξη δυνάμεων, τόσο επίγειων όσο και εναέριων.

Περίπου στις 20.00 τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο το μέτωπο που απειλούσε το χωριό, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και η μάχη επικεντρώθηκε στο μέτωπο στο ρεύμα προς Αθήνα, από όπου εκτιμάται ότι ξεκίνησε η φωτιά.

Αυτήν την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, παρά μόνο διάσπαρτες εστίες, για τις οποίες παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Όπως όλα δείχνουν η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό και η κίνηση των οχημάτων διοχετεύτηκε σε παρακαμπτηρίους.

Συγκεκριμένα, η Τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία από τον κόμβο του Μαρτίνου έως τον κόμβο στην περιοχή του Κάστρου και οι οδηγοί κινούνται μέσα από τα χωριά Μαρτίνο, Λάρυμνα, ‘Αγιος Ιωάννης, Κόκκινο για να βγουν και πάλι στην εθνική οδό.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.