Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Επιλέξτε τον κατάλληλο πυροσβεστήρα για το χώρο σας

Επιλέξτε τον κατάλληλο πυροσβεστήρα για το χώρο σας

Διανύοντας άλλο ένα καλοκαίρι στην Ελλάδα, καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο και κυρίως να πυρασφαλίσουμε τον προσωπικό μας χώρο ή τον χώρο εργασίας μας. Ένας ή περισσότεροι πυροσβεστήρες είναι αναγκαίο να βρίσκονται σε κάθε χώρο (σπίτι, γραφείο, αυτοκίνητο) για την καταστολή πυρκαγιών στο αρχικό τους στάδιο και για την προστασία της ζωής και της περιουσίας σας. Ένα άλλο μέτρο που μπορούμε να πάρουμε για την προστασία του χώρου μας από το ενδεχόμενο φωτιάς είναι οι πυράντοχες πόρτες.

Γνωρίζετε ότι το 60% των πυρκαγιών αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά εάν χρησιμοποιηθεί έγκαιρα πυροσβεστήρας; Οι πυροσβεστήρες αποτελούν το βασικότερο εργαλείο τόσο για την πρόληψη όσο και για την αποτελεσματική κατάσβεση των πυρκαγιών σε κλειστούς χώρους.

Η σωστή επιλογή μέτρων πυρασφάλειας είναι το άλφα και το ωμέγα, ενώ η ύπαρξη (κατάλληλου) πυροσβεστήρα στον χώρο σας μπορεί να σώσει ζωές. Όσο ζωτικής σημασίας είναι να έχετε πυροσβεστήρες άλλο τόσο κρίσιμο είναι να έχετε επιλέξει το σωστό τύπο ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε χώρου. Η επιλογή τύπου πυροσβεστήρα έχει κρίσιμη σημασία

Γι’ αυτόν τον λόγο κρίνουμε σκόπιμο να σας παρουσιάσουμε τους βασικούς τύπους πυροσβεστήρα που υπάρχουν στην ελληνική αγορά αλλά και τις πυράντοχες πόρτες.

Αναλυτικότερα:

1) Πυροσβεστήρας Ξηράς Σκόνης: αποτρέπουν την εξάπλωση μικρής πυρκαγιάς με χημικό τρόπο. Χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά στην κατάσβεση πυρκαγιών κατηγορίας A (στέρεα υλικά), κατηγορίας B(υγρά καύσιμα) και κατηγορίας C (αέρια).

2) Πυροσβεστήρας WetChemical. Το κατασβεστικό υλικό F-Classπου περιέχουν, έχει την ιδιότητα να δημιουργεί ένα στρώμα πάνω καιόμενη επιφάνεια και να σβήνει την εστία εμποδίζοντας πιθανή αναζωπύρωσή της.

3) Πυροσβεστήρας CO2 (Διοξειδίου του άνθρακα). Οι πυροσβεστήρες Διοξειδίου του Άνθρακα είναι ιδανικοί για εστίες πυρκαγιάς σε ηλεκτρικές συσκευές, χώρους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, serverrooms, καθώς το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) δεν είναι καλός αγωγός του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επειδή το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) είναι αέριο, οι πυροσβεστήρες Διοξειδίου του Άνθρακα δεν είναι αποτελεσματικοί στην κατάσβεση πυρκαγιών σε εξωτερικούς χώρους.

4) Υλικά κατάσβεσης: Πυροσβεστική σκόνη και πυροσβεστικοί αγροί. Η πυροσβεστική σκόνη έχει την ικανότητα να παρασύρει τις φλόγες και να μειώνει τις πιθανότητες ανάφλεξης της πυρκαγιάς. Οι πυροσβεστικοί αφροί διακρίνονται για τον υψηλό βαθμό κατασβεστικότητας καθώς απομονώνουν άμεσα το οξυγόνο από το καιόμενο υλικό για να μην παράγει ατμούς και να σταματήσει την καύση του.

Αυτές ήταν κάποιες βασικές πληροφορίες για τους τύπους πυροσβεστήρα που είναι διαθέσιμοι στην ελληνική αγορά αλλά και για τις πυράντοχες πόρτες. Για τιμές πυροσβεστήρες μπορείτε να πλοηγηθείτε στο pagomenos.gr όπου θα βρείτε πυροσβεστήρας CO2 κι άλλους τύπου πυροσβεστήρα, πυράντοχες πόρτες και χρήσιμες πληροφορίες για την χρήση και για τις ιδιότητες αυτών.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.