Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας:Το χρονοδιάγραμμα και οι υπηρεσιακές μεταβολές των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας:Το χρονοδιάγραμμα και οι υπηρεσιακές μεταβολές των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Συνεδρίασε σήμερα, 20 Αυγούστου, το ΠΥΣΠΕ Αιτωλοακαρνανίας για να χαρακτηρίσει τα σχολεία(Δημοτικά και Νηπιαγωγεία) Γενικής και Ειδικής Αγωγής όπου παρατηρούνται λειτουργικές υπεραριθμίες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία υπάρχουν 15 υπεράριθμοι Νηπιαγωγοί και 50 Δάσκαλοι Γενικής Αγωγής καθώς και 1 Νηπιαγωγός Ειδικής Αγωγής.Αυτά προέκυψαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό λειτουργίας των Σχολικών μονάδων για το διδακτικό έτος 2019-2020.Ολα τα σχολεία όπου υπάρχουν υπεραριθμίες θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της Άθμιας.

Οι εκπαιδευτικοί των άνω σχολείων θα πρέπει μέχρι την Πέμπτη 22 Αυγούστου να δηλώσουν στο ΠΥΣΠΕ μέσω των Διευθυντών των σχολείων όπου ανήκουν οργανικά αν επιθυμούν να κριθούν λειτουργικά υπεράριθμοι ή όχι.

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου θα συνεδριάσει ως υπηρεσιακό Συμβούλιο για να χαρακτηρίσει ονομαστικά τους εκπαιδευτικούς που κρίνονται υπεράριθμοι.Θα τους δοθούν στη συνέχεια τα κενά της ομάδας τους καθώς και οι όμορες ομάδες για να δηλώσουν σχολικές μονάδες.

Στις 27 Αυγούστου θα γίνει η τοποθέτηση των υπεράριθμων και η επικαιροποίηση των λειτουργικών κενών.Μετά την τοποθέτηση των υπεράριθμων θα δοθούν τα κενά να δηλώσουν και όσοι εκπαιδευτικοί αποσπάστηκαν στο Νομό από άλλα ΠΥΣΠΕ.Στις 30 Αυγούστου θα γίνει το ΠΥΣΠΕ για τις αποσπάσεις εντός Νομού.Στις 2 Σεπτεμβρίου όλοι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται στη θέση τους.

Τα ανωτερω έγιναν γνωστά από τον Τάσο Σκαρμούτσι που σημειώνει πως αυτή  τη στιγμή τα κενά στο Νομό είναι 125 Δασκάλων και 81 Νηπιαγωγών στην Γενική Αγωγή και 2 Νηπιαγωγών 16 Δασκάλων στα Ειδικά Σχολεία.
Επισημαίνει ότι φέτος δεν θα λειτουργήσουν 13 Νηπιαγωγεία και 12 Δημοτικά λόγω έλλειψης μαθητών τονίζοντας πως η μείωση του μαθητικού πληθυσμού είναι εμφανής ακόμη και στις πόλεις.

Έκανε γνωστό εξάλλου ότι προέκυψαν κενές θέσεις Διευθυντών Σχολικών Μονάδων στα  Δημοτικα:
13ο Αγρινίου,Αγγελοκάστρου και  Καραϊσκάκη και θα προκηρυχθεί θέση Διευθύντριας στο 23ο Νηπιαγωγείο Αγρινίου.Έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο για την κάλυψη αυτών.
Σχετικά με τις δηλώσεις των αποσπάσεων εντός Νομού έχουν ολοκληρωθεί και δεν είναι αρκετές.Όσοι υπεράριθμοι δεν επιθυμούν να δηλώσουν σχολεία της ομάδας τους,μπορούν να μπουν στη διαδικασία των αποσπάσεων με βάση τα μόρια τους και όχι κατά προτεραιότητα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Δημήτρης

    Αυτά γιατι δεν γίνονται τέλη Ιουνίου με Ιούλιο; Αφού οι εγγραφές μαθητών ολοκληρώθηκαν, τελευταία στιγμή όλα… αλλά τι νόημα έχει αφού θα έρθει ο περιπλανώμενος αναπληρωτής 8 Σεπτέμβρη να μάθει πως 11 πρέπει να παρουσιαστεί από τον Έβρο στην πρωτοβάθμια Ηρακλείου Κρήτης. Χεστήκατε η δουλειά σας θα γίνει,πρόβλημα του….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.