Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

“Ενωμένο Εμπόριο”: Ζητά άμεσα λήψη μέτρων για τη στήριξη των εμπόρων

“Ενωμένο Εμπόριο”: Ζητά άμεσα λήψη μέτρων για τη στήριξη των εμπόρων

Σε ανακοίνωσή του ο συνδυασμός “Ενωμένο Εμπόριο”, που συμμετέχει στις διεργασίες του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, μετά από το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου  καταθέτει μια σειρά προτάσεων, οι οποίες και περιλαμβάνουν άμεσα μέτρα για τα ενοίκια των καταστημάτων, τη φορολογία, την παροχή ρευστότητας και άλλα ζητήματα.

Ειδικότερα, τα όσα αναφέρονται:

Αγαπητοί Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες

Ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες η λειτουργία της πλειοψηφίας των επιχειρήσεων του Λιανικού Εμπορίου με τους συναδέλφους να είναι έντονα προβληματισμένοι ως προς το πώς θα εξελιχθεί η επόμενη μέρα μετά από δύο μήνες κλειστά καταστήματα και κυρίως το πώς θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις συσσωρευμένες υποχρεώσεις.

Ο συνδυασμό μας για άλλη μια φορά θέλει να αναδείξει τα προβλήματα που πλέον έχουν έρθει με μορφή χιονοστιβάδας στην αγορά και να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα πραγματικής ΣΤΗΡΙΞΗΣ των μικρών επιχειρήσεων, όπως άλλωστε υποσχέθηκε ότι θα κάνει ,αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτό δεν φαίνεται μέχρι τώρα, ώστε να καταφέρουν να συνεχίσουν να λειτουργούν και να εξακολουθούν να διατηρούν και τις θέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει υπ όψιν ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι αυτές που άντεξαν την δεκαετή κρίση και τώρα καλούνται να επανέλθουν μετά και την υγειονομική κρίση και να κρατήσουν ζωντανή την αγορά.

Ο Εμπορικός κόσμος ΑΠΑΙΤΕΙ από την κυβέρνηση να ληφθούν άμεσα μέτρα όπως:

1.Την παράταση της μείωσης των ενοικίων κατά 40% για τις καταστήματα που έγινε με νόμο του κράτους μέχρι τέλους του 2020, με αντίστοιχη μείωση του ΕΝΦΙΑ για τους ιδιοκτήτες.

2.Να καταργηθεί η προκαταβολή φόρου ,ο δανεισμός δηλαδή του κράτους από τους φορολογούμενους ,σε μια χρονιά για την οποία η ίδια η κυβέρνηση προεξοφλεί ότι θα υπάρξει σημαντική ύφεση στην οικονομία.

3.Να καταργηθεί οριστικά το τέλος επιτηδεύματος ,που αποτελεί απαίτηση όλων των συναδέλφων.

4.Να δοθεί άμεση ρευστότητα στην αγορά από το κράτος και όχι μέσω της διαδικασίας των τραπεζών ,που όλοι γνωρίζουμε ότι οι όροι που θέτουν δεν μπορούν να ικανοποιηθούν από το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων ,άλλωστε μέχρι σήμερα οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης προς τις τράπεζες αυτό δείχνουν και έτσι οι μικρές επιχειρήσεις δεν θα καταφέρουν να έχουν την βοήθεια που αυτή τη στιγμή άμεσα χρειάζονται για την επιβίωση τους.
Εμείς ζητάμε η χρηματοδότηση προς τις επιχειρήσεις να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ για την πληρωμή προμηθευτών ,επιταγών, ενοικίων ,ασφαλιστικών εισφορών, φορολογικών υποχρεώσεων και αυτό να γίνει με δανεισμό με πολύ ευνοϊκούς όρους.

5.Να θεσμοθετήσει η κυβέρνηση τις Μικροπιστώσεις σύμφωνα με την οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να υπάρξει δυνατότητα χρηματοδότησης μέχρι 25.000 ευρώ χωρίς εμπράγματες ασφάλειες και οι εγγυήσεις να δίνονται από δημόσιους φορείς.

6.Επιδότηση των Ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% συνολικά (εργοδότες και ασφαλισμένοι) μέχρι τέλους του έτους ,μέτρο που θα βοηθήσει στη διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Το ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ θα εξακολουθεί να ενημερώνει τους συναδέλφους εμπόρους της πόλης μας όπως ακριβώς κάνει με συνέπεια μέχρι σήμερα ,θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα παρεμβαίνει απαιτώντας από την κυβέρνηση γενναία μέτρα στήριξης των συναδέλφων.

Ο Εμπορικός κόσμος που κατόρθωσε να κρατήσει ζωντανές τις επιχειρήσεις του μετά την δεκαετή κρίση ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ να έχει την ΑΜΕΣΗ βοήθεια της πολιτείας και αυτή ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ να την δώσει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.