Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

“Για να γνωρίζουν οι πολίτες του Ξηρομέρου πως διοικούνταν ο Δήμος επί Γαλούνη”

Όπως έγινε γνωστό η ΔΕΥΑ Αγρινίου αποφάσισε να κινηθεί νομικά κατά του δήμου Ξηρομέρου για οφειλές τελών ύδρευσης παρελθόντων ετών της Τοπικής Κοινότητας Κουβαρά που ανέρχονται 26.883 ευρώ.

Ο δήμος Ξηρομέρου δήλωσε αδυναμία πληρωμής του ποσού και το ζήτημα απασχόλησε την πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρεσης και Αποχέτευσης.

Σύμφωνα με όσα έγιναν εκεί γνωστά η ΔΕΥΑΑ έχει επανειλημμένως επικοινωνήσει με τους αρμοδίους υπαλλήλους του δήμου Ξηρομέρου ο οποίος αναγνωρίζει μεν την οφειλή αλλά ενημέρωσε πως αδυνατεί να την εξοφλήσει συνιστώντας παράλληλα στη ΔΕΥΑΑ να το διεκδικήσει με νομικές ενέργειες…

Για το ζήτημα εκδόθηκε ανακοίνωση από τον δήμο Ξηρομέρου που σημειώνει πως «οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς».

«Οι προηγούμενες οφειλές λοιπόν, ως μη νόμιμες, μη κανονικές δαπάνες, δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε κατευθείαν, θα πρέπει να καταστούν νόμιμες μέσω της δικαστικής οδού», αναφέρει ο δήμος Ξηρομέρου.

Η ανακοίνωση του δήμου Ξηρομέρου:

Οι οφειλές στην ΔΕΥΑ Αγρινίου είναι από την τέως διοίκηση Γαλούνη, μη αποτυπωμένες στους τότε προϋπολογισμούς.

Ως νέα δημοτική αρχή μέσα στα πολλά χρέη που παραλάβαμε, ενημερωθήκαμε ότι είχαμε και το χρέος προς τη ΔΕΥΑ Αγρινίου ύψους 19.467 €, για χρέη πριν το 2018 και χρέος 7.416 € για το 2019, τα οποία με την μέθοδο της συστηματικής απόκρυψης που εφάρμοζε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν αποτυπωνόταν στους προϋπολογισμούς και έτσι η δαπάνη γινόταν αυτομάτως μη νόμιμη, μη κανονική. Βρήκαμε σχετική ενημερωτική αλληλογραφία στα αρχεία του Δήμου Ξηρομέρου από το 2018.

Στον δικό μας πραγματικό προϋπολογισμό του 2020, αποτυπώσαμε 7.416 € προς της ΔΕΥΑ Αγρινίου.

Οι προηγούμενες οφειλές λοιπόν, ως μη νόμιμες, μη κανονικές δαπάνες, δεν μπορούμε να τις πληρώσουμε κατευθείαν, θα πρέπει να καταστούν νόμιμες μέσω της δικαστικής οδού.

Η ΔΕΥΑ Αγρινίου σε συνεννόηση με την νέα διοίκηση του Δήμου Ξηρομέρου, προχώρησε σε αγωγή για να τακτοποιηθεί και αυτή η οφειλή, στην προσπάθεια που γίνεται να νοικοκυρευτούν τα οικονομικά του Δήμου και να αποκτήσει αξιοπιστία στην αγορά.

Αυτά για να γνωρίζουν οι πολίτες του Ξηρομέρου την μοναδική αλήθεια και πως διοικούνταν ο Δήμος Ξηρομέρου την προηγούμενη πενταετία.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.