Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

“Να δοθούν εξηγήσεις για το γεγονός πως η μελέτη για το πάρκο δεν έχει καμιά σχέση με την αρχική πρόταση”

“Να δοθούν εξηγήσεις για το γεγονός πως η μελέτη για το πάρκο δεν έχει καμιά σχέση με την αρχική πρόταση”

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο το γεγονός πως η τελική μελέτη για την ανάπλαση του Πάρκου ουδεμία τελικά σχέση έχει με αυτή που παρουσιάστηκε το 2017 και η οποία τότε έτυχε θερμής υποδοχής.

Η επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος αντιπολίτευσης Χριστίνα Σταρακά υπήρξε αιχμηρή μιλώντας στη χθεσινή συνεδρίαση τονίζοντας πως «εκ του αποτελέσματος η τότε πρόταση υπήρξε εικονική» ενώ υποστήριξε πως «υπάρχουν ευθύνες».

Μάλιστα ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Αγρίνιο Μπορείς» Πάνος Καψάλης υποστηρίζει πως οφείλει η ανάδοχος εταιρεία να δώσει εξηγήσεις χαρακτηρίζοντας παραπληροφόρηση από την πλευρά της όσα ανέφερε το 2017 πως η πρόταση-μελέτη ήταν προσεγμένη από όλες της πλευρές και ήταν έτοιμη για να κατασκευασθεί το έργο.

Συγκεκριμένα, σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου με θέμα τη διαχειριστική μελέτη του πάρκου o δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Πάνος Καψάλης προς ενημέρωσή των Δημοτών  αναφέρει τα εξής σε ανάρτηση του:

Κατα ομολογία του μελετητή και συνάμα της Δημοτικής Αρχής μετά από ερωτήσεις που έγιναν από εμένα και υπόλοιπους συναδέλφους μας επιβεβαιώθηκε ότι η παραδοτέα μελέτη δεν έχει ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σχέση με την αρχική πρόταση – μελέτη που είχε παρουσιαστεί στο Παπαστράτειο μέγαρο το 2017.
Η ομολογία αυτή αποδεικνύει περίτρανα:
– Την αδυναμία της αναδόχου εταιρείας να υποστηρίξει όλα όσα αρχικά είχε παρουσιάσει στην πρόταση της σαν βασικές παρεμβάσεις και τελικά προσαρμόστηκε-συμβιβάστηκε σε ότι του πρότειναν οι υπηρεσίες μόνο και μόνο για την τελική υπογραφή της μελέτης και την παράδοση αυτής στο Δήμο Αγρινίου.
– Την παραπληροφόρηση από την πλευρά της εταιρείας ότι η τότε πρόταση-μελέτη ήταν προσεγμένη από όλες της πλευρές και ήταν έτοιμη για να κατασκευασθεί το έργο αλλά όπως αποδείχθηκε μόνο σε θεωρητικό επίπεδο.
– Την αδυναμία της Δημοτικής Αρχής να παρέμβει και να ζητήσει ευθύνες από την ανάδοχο εταιρεία για την εικονική-ανεφάρμοστη πρόταση που είχαν αρχικώς καταθέσει και την είχαν δώσει προς διαβούλευση μόνο και μόνο για να είναι ωραία στις διαφάνειες και στην έντυπη μορφή παραπλανώντας όλους.
– Την υποταγή της όλης διαδικασίας στον βωμό της τελικής υπογραφής για να μην χρεωθεί η παρούσα Δημοτική Αρχή ως αποτυχία την μη Ανάπλαση του Πάρκου.
Οφείλει η Δημοτική Αρχή να ενημερώσει επισήμως τους Δημότες κάνοντας μια νέα παρουσίαση και δείχνοντας το τι τελικά θα γίνει στο Πάρκο όπως είχε πράξει αρχικώς το 2017.

Οφείλει η ανάδοχος εταιρεία να δώσει εξηγήσεις δημόσια πως από την αρχική προσεγμένη μελέτη από όλες πλευρές έφτασε στο σημείο να ζητά «ελεημοσύνη» από τις υπηρεσίες για την υπογραφής της και όπως λέει και η λαϊκή παροιμία να καταλήξει στο «Σφαξε με αγα μου να αγιάσω»
Αποδεικνύεται για μια ακόμη φορά ότι η Δημοτική Αρχή για ένα τόσο σημαντικό έργο τελικώς δεν μπορέσε να το υποστηρίξει και το θυσιάζει στον βωμό της πολιτικής σκηνής, αρκείτε στο να γίνει «κάτι» όπως να είναι.
Δίχως καμία ουσιαστική παρέμβαση που θα συμβάλλει σε ολα τα «ωραία» που αναγραφόταν στην αρχική τεχνική έκθεση.
Αντιμετωπίστηκε σαν ένα κοινό έργο της σειράς που θα βγει από πάνω της χωρίς πολιτικό κόστος. Το Αγρίνιο επενδύει στο πάρκο κύριε Δήμαρχε περιμένοντας να αποκομίσει οφέλη από αυτό αλλά φοβάμαι ότι δεν θα αποκομίσει τα οφέλη που του αξίζει.
Είναι πεποίθηση μας ότι το πάρκο πρέπει να γίνει.
Πρέπει όμως να ανταποκρίνεται πραγματικά στα σύγχρονα δεδομένα μιας ευρωπαϊκής πόλης, πληρώντας τις σύγχρονες απαιτήσεις τις εποχής μας και του μέλλοντος σεβόμενοι την ιστορικότητα του!

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Δημητράκης

    Basilis εσύ πρέπει να είσαι από τους αριστερούς που γουστάρουν τρελά τον δήμαρχο ε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.