Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

“Στολίδι” το νέο Λύκειο Θέρμου, παίρνει την τελική του μορφή

“Στολίδι” το νέο Λύκειο Θέρμου, παίρνει την τελική του μορφή

Η κατασκευή του νέου λυκείου Θέρμου πλησιάζει στην ολοκλήρωση της και το σπουδαίο αυτό έργο παίρνει την τελική του μορφή. Αναμένεται εξάλλου να παραδοθεί σε τέσσερις μήνες από τώρα.
Η ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου , δυναμικότητας 120 μαθητών, για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Λυκείου Θέρμου αποτελούσε κρίσιμη διεκδίκηση και τελικά το έργο , προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ, εντάχθηκε και χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Η ανέγερση του κτιρίου έγινε σε οικόπεδο, εντός του οικισμού του Θέρμο.Το Διδακτήριο είναι διώροφο με υπόγειο και περιλαμβάνει οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, δύο αίθουσες Πληροφορικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες-εργαστήρια Ξένης Γλώσσας, εργαστήριο Αισθητικής Αγωγής, γραφεία δασκάλων, διεύθυνσης, γραμματείας & αρχείου, γραφείο συλλόγου Γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο καθώς και αποθηκευτικούς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Στον αύλειο χώρο προβλέπεται η κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, καθιστικά και δενδροφύτευση.
Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την παράδοση εντός του Σεπτεμβρίου ωστόσο κατά τη διάρκεια των εργασιών εντοπίστηκε υδροφόρος ορίζοντας και για το λόγο αυτό απαιτήθηκε αλλαγή σχεδιασμού για τη διαμόρφωση του προαυλίου γεγονός που προκάλεσε την καθυστέρηση.
Στο χώρο του νέου Λυκείου βρέθηκε σήμερα ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας που έκανε λόγο για «ένα εμβληματικό έργο για τα παιδιά μας , ένα στολίδι αρχιτεκτονικής και καλαισθησίας».

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.