Παρασκευή, 18 Ιουνίου, 2021

Super League: Το ρεκόρ στα εισιτήρια και ο 9ος Παναιτωλικός

Super League: Το ρεκόρ στα εισιτήρια και ο 9ος Παναιτωλικός

Στα 7.658 εισιτήρια ο μέσος όσος τις 10 πρώτες αγωνιστικές με ρεκόρ εξαετίας την 5η ημέρα. Πόσα εισιτήρια έχουν κόψει οι ομάδες.
Η Σούπερ Λιγκ έκανε την Τετάρτη 13/11 μια αποτίμηση των 10 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος.

Όπως προκύπτει, από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, σε ότι αφορά την προσέλευση των φιλάθλων, την 5η αγωνιστική σημειώθηκε ρεκόρ εξαετίας με 74.486 «μαγικά χαρτάκια».

Με τη συμπλήρωση των 10 πρώτων αγωνιστικών, τρεις αγωνιστικές δηλαδή, πριν από το φινάλε του α’ γύρου, έχουν κοπεί 528.466 εισιτήρια και ο μέσος όρος είναι 7.658 εισιτήρια ανά αγώνα, αριθμός που ελάχιστες φορές έπεσε κάτω από τις 7.000, ενώ όπως είπε ο Μηνάς Λυσάνδρου, στόχος σε πρώτη φάση είναι να ξεπεράσει τις 8.000.

«Το πρωτάθλημα σε ότι αφορά τα εισιτήρια ξεκίνησε θετικά και εξελίσσεται καλά. Η αρχή ήταν καλή. Η επιτυχία ήταν ότι κρατήσαμε τους φιλάθλους στο γήπεδο. Το σημαντικό είναι ότι διατηρείται ο υψηλός μέσος όρος και ότι κρατήθηκε πάνω από τις 7.000. Όλα παίζουν ρόλο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος της Λίγκας τόνισε ότι ο αριθμός των εισιτηρίων προκύπτει από την εκκαθάριση που κάνουν οι ομάδες και δεν μπορεί να είναι μικρότερος και ότι το αντιπροσωπευτικό δείγμα για τον μ.ο. των ομάδων θα είναι στο φινάλε του πρωταθλήματος όπου όλοι θα έχουν παίξει με όλους.

Σε ότι αφορά τη μετακίνηση των ομάδων, τάχθηκε υπέρ αλλά όπως σημείωσε: «Πάμε βήμα, βήμα. Θέλουμε υπεύθυνα να φτάσουμε σε ένα σημείο και ας είναι με αργά βήματα». Παραδέχθηκε ακόμη, ότι η μετακίνηση οπαδών σε παιχνίδια ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης πεντάδας «θέλει χρόνο» και ότι η μεμονωμένη μετακίνηση που έχει ξεκινήσει στα παιχνίδια γίνεται «φοβερά προσεκτικά» αφού φόβος του είναι ότι σε περίπτωση επεισοδίων κατά τη διάρκεια μετακίνησης οπαδών, είναι πιθανό να έχει αρνητικό αντίκτυπο στη διάθεση των εισιτηρίων στη συνέχεια. «Προσπαθούμε όλοι μαζί να φτάσουμε στη σωστή εικόνα του γηπέδου» κατέληξε.

Ο μέσος όρος των εισιτηρίων των 14 ομάδων τις 10 πρώτες αγωνιστικές!

Βροχή από γκολ

Σύμφωνα με στοιχεία της Σούπερ Λιγκ:

Στα πρώτα 70 παιχνίδια έχουν σημειωθεί 195 γκολ, μέσος όρος 2.8 τερμάτων ανά αγώνα. Τελευταία φορά που ο μ.ο. ήταν μεγαλύτερος, 2.9 συγκεκριμένα (205 γκολ) ήταν την περίοδο 2001-02, πριν από 17 χρόνια δηλαδή.

Την περίοδο 2018-2019 ο μέσος όρος ήταν 2,1 γκολ/αγώνα και τη σεζόν 2017-2018, 1,96 γκολ/αγώνα.
Σε 12 παιχνίδια σημειώθηκαν από πέντε γκολ, ενώ σε σύνολο 70 αγώνων μόνο τρία έληξαν 0-0.
Σε εννέα αγώνες σημειώθηκαν γκολ μετά το 85ο λεπτό αλλάζοντας τη ροή του αποτελέσματος. Στα πέντε απ’ αυτά τα παιχνίδια τα γκολ επιτεύχθηκαν στις καθυστερήσεις.

Πηγή: Sdna – ΑΠ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.