Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Σάββατο 20 Αυγούστου στον Σχίνο – 100 χρόνια από την ίδρυση του οικισμού

Σάββατο 20 Αυγούστου στον Σχίνο – 100 χρόνια από την ίδρυση του οικισμού

Ανακοίνωση του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Απανταχού Σχινιωτών:3
ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 ΣΤΟΝ ΣΧΙΝΟ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ

Στα 100 χρόνια από την αγορά της έκτασης από τους προπαππούδες μας και την ίδρυση του οικισμού Σχίνου από τους μετοικούντες Μυρικιώτες Καρπενησίου, το Διοικητικό Συμβούλιο και μέλη του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Απανταχού Σχινιωτών, Αγρινίου παρά τις ιδιαίτερα δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με μεγάλη προσπάθεια και προσωπική εργασία διοργάνωσαν τον καθιερωμένο πλέον ετήσιο χορό και συνεστίαση του Συλλόγου με εξαιρετική επιτυχία και συμμετοχή, με πάνω από 400 συνδαιτυμόνες, μεταξύ των οποίων και πολλοί νέοι στην ηλικία.
Για την εκδήλωση κατέφθασαν χωριανοί και φίλοι από όλη την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό – από τη μακρινή Αυστραλία ο Λευτέρης Τσώνης, επιχειρηματίας στο Σίδνεϋ και από την Αγγλία η Σίβυλλα-Ευαγγελία Αμπατζόγλου, που ζει και εργάζεται στο Λονδίνο – που διασκέδαζαν και χόρευαν μέχρι τα ξημερώματα.
Με σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Χεινόπωρος, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τους χορηγούς της εκδήλωσης, ενώ διαβίβασε και τους χαιρετισμούς της προέδρου του Συλλόγου Μυρίκης, Ελένης Λιάγκα.
Το χορευτικό «Ρίζες» με το συγκρότημα λαϊκής και δημοτικής μουσικής, άνοιξαν την εορταστική βραδιά. Ο χορός και το ξεφάντωμα, με τα ποτά και τα εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα να σερβίρονται, συνεχίζονταν μέχρι πρωίας.
Το βραβείο «Ευαγγελία Δημητρίου Κολαζά» με το χρηματικό έπαθλο εφέτος απονεμήθηκε από τη Σίβυλλα-Ευαγγελία Αμπατζόγλου στη Μαγδαληνή Κολαζά του Βενέδικτου και της Γεωργίας Παππά, που συγκέντρωσε 19.458 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2015 και εισήχθη 6η στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης. Στη νέα που βραβεύθηκε ευχόμαστε ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες!
Τέλος, ανακοινώνεται στους νεοεισαχθέντες για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17 στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ότι μπορούν από τώρα να συμμετάσχουν στην επιλογή για το βραβείο «Ευαγγελία Δημητρίου Κολαζά», που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο τριακοσίων (300) ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνον όσοι έλκουν την καταγωγή τους από τον Σχίνο και είναι μέλη του Συλλόγου. Το βραβείο απονέμεται στον απόφοιτο Λυκείου, που συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη βαθμολογία εισαγωγής. Οι υποψήφιοι παρακαλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά τη σχετική βεβαίωση εισαγωγής τους στη διεύθυνση (email) του Πολιτιστικού – Αθλητικού Συλλόγου Απανταχού Σχινιωτών Αγρινίου: Syllogos.Sxinioton@gmail.com και στο email της χορηγού Μαρίας Αμπατζόγλου – Κολαζά: kolaza.m@gmail.com (τηλ. 6977.20.4860). Η βεβαίωση παραλαμβάνεται από το Λύκειο αποφοίτησης και θα πρέπει από αυτήν να προκύπτουν: α) η υποψηφιότητα για το 90% των θέσεων, β) ο γενικός βαθμός πρόσβασης και τα μόρια που συγκεντρώνει ο υποψήφιος, γ) η σχολή, η σειρά και ο βαθμός επιτυχίας.
Ευχαριστούμε θερμά τους προσκεκλημένους και τους περιμένουμε και του χρόνου.
Το Διοικητικό Συμβούλιο: Γεώργιος Δ. Χεινόπωρος (πρόεδρος), τα μέλη: Γεώργιος Χ. Νούλας, Σεραφείμ Σ. Νούλας, Ελένη Ν. Χεινοπώρου και Ματθαίος Μ. Λέρης.

1 2 3 4

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.