Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Aναγκαιότητα ο οδικός άξονας Αιτωλοακαρνανίας-Φθιώτιδας συμφώνησαν οι συμμετέχοντες σε τηλεδιάσκεψη

Aναγκαιότητα ο οδικός άξονας Αιτωλοακαρνανίας-Φθιώτιδας συμφώνησαν οι συμμετέχοντες σε τηλεδιάσκεψη

Σε τηλεδιάσκεψη συμμετείχε ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Μεσολογγίου την Τρίτη 05 Ιανουαρίου έπειτα από πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας κ. Μπούγα Ιωάννη με θέμα την κατασκευή της Διαγώνιας Οδού που θα ενώνει τη Φθιώτιδα με την Αιτωλοακαρνανία.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει:

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος σας ενημερώνει ότι την Τρίτη 05 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη έπειτα από πρόσκληση του Βουλευτή Φωκίδας κ. Μπούγα Ιωάννη με θέμα την κατασκευή της Διαγώνιας Οδού που θα ενώνει τη Φθιώτιδα με την Αιτωλοακαρνανία.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν αιρετοί και εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων των Νομών Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αιτωλοακαρνανίας και Αχαίας , ενώ τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο εκπροσώπησε ο Πρόεδρος κ. Βασίλης Σπυρόπουλος.

Όλοι οι συνομιλητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Μπούγα τόνισαν την αναγκαιότητα του έργου που θα προσφέρει η σύνδεση του ανατολικού με το δυτικό άξονα της χώρας καθώς και με την Πελοπόννησο. Αναφέρθηκαν δε τα τεράστια οικονομικά οφέλη που θα αποκομίσουν οι περιοχές των οποίων θα διέρχεται ο νέος οδικός άξονας στον τομέα του Εμπορίου και του Τουρισμού.

Με την καθολική αυτή ταύτιση των απόψεων των συμμετεχόντων  φορέων, συμφωνήθηκε η από κοινού άσκηση έντονης πίεσης, με έκδοση αποφάσεων των συμβουλίων τους, για τη διεκδίκηση του έργου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Κ.Γρομιτσαρης

    Ο διαγωνιος αξονας (Θερμοπυλες Αμφισσα Ιτεα Ναυπακτος Αντιρριο)ειναι ενα εργο που θα επρεπε να ειχε γινει απο χρονια.Ειναι λοιπον ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ Φθιωτιδς Φωκιδα Αιτωλοακαρνανια ναΕΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ για τη δημιουργια ενος αυτοκινητοδρομου που θα ενωνει ανατολικη κεντρικη και δυτι,η Στερεα.Ειναι εμπαιγμος να θελει καποιος απο το Αγρινιο λ.χ μεχρι τη Λαμια να θελει 3με 4 ωρεςγια αποσταση 240χλμ μεσω Ιτεας η 150 χλμ μεσω Καρπενησιου,τη στιγμη που για τη Θεσσαλονικη μεσω Εγνατιας αποσταση 500χλμ χρειαζονται 4με 5 ωρες.,ηΛαμια Θεσσαλονικη για 300χλμ 3 ωρες.Καιρος να ενωθει η Στερεα, τοσο οδικα οσο και διοικητικα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.