Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Σεισμός Ελασσόνα – Μητσοτάκης στον διευθυντή Δημοτικού σχολείου που έβγαλε με ασφάλεια 63 παιδιά: Mας κάνατε υπερήφανους

Σεισμός Ελασσόνα – Μητσοτάκης στον διευθυντή Δημοτικού σχολείου που έβγαλε με ασφάλεια 63 παιδιά: Mας κάνατε υπερήφανους

Ο Διευθυντής με την άμεση παρέμβασή του κατάφερε κατά τη διάρκεια του σεισμού να βγάλει έξω με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφούς του.

Tηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου στο Δάμασι Τυρνάβου είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Γρηγόρςη Λέτσιος με την άμεση παρέμβασή του κατάφερε κατά τη διάρκεια του σημερινού σεισμού στην Ελασσόνα να βγάλει με ασφάλεια 63 μαθητές και 10 συναδέλφούς του εκπαιδευτικούς από το κτίριο που υπέστη σοβαρότατες ζημιές.

Η συνομιλία:

“Τα παιδιά είναι μια χαρά και οι συνάδελφοι όλοι. Βγήκαμε χωρίς κανέναν τραυματισμό, χωρίς ν’ ανοίξει μύτη”, επισημαίνει ο διευθυντής του σχολείου, μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο πρωθυπουργός συγχαίρει τον κ. Λέτσιο για την ψυχραιμία και την αφοσίωσή του. “Δεν φαντάζομαι ότι περιμένατε τέτοιο σεισμό”, ακούγεται να του λέει. Επισημαίνοντας πως δεν είναι μια περιοχή που έχει δώσει τέτοιους σεισμούς στο παρελθόν ο πρωθυπουργός τονίζει “πραγματικά μας κάνατε υπερήφανους με τον τρόπο με τον οποίο χειριστήκατε το θέμα”.

“Πιστεύω, η ψυχραιμία των συναδέλφων και η ετοιμότητα των παιδιών, εφαρμόζοντας το σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ήταν αυτό που μας οδήγησε να βγούμε όλοι σώοι και αβλαβείς από το κτίριο το οποίο είναι ετοιμόρροπο”, απαντά ο κ. Λέτσιος. Κλείνοντας το τηλεφώνημα ο πρωθυπουργός υπόσχεται ότι εφόσον το κτίριο κριθεί κατεδαφιστέο το χωριό θα αποκτήσει καινούργιο σχολείο το συντομότερο δυνατόν, απαντώντας στο σχόλιο του διευθυντή ότι “εφόσον δεν έχουμε κανένα θύμα, κανέναν τραυματισμό θα είναι μεγάλη μας χαρά να έχουμε καινούργιο σχολείο”.

Το σχολείο στεγαζόταν σε πετρόκτιστο κτίσμα του 1938, όπως ακούγεται να λέει ο διευθυντής του.

Δείτε το βίντεο με τη συνομιλία:

Πηγή: thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.