Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Σκέψεις για 3ο ΕΠΑΛ στο Αγρίνιο

Σκέψεις για 3ο ΕΠΑΛ στο Αγρίνιο

Η συμφόρηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στα ΕΠΑΛ του Αγρινίου φαίνεται ότι έχει οδηγήσει τους αρμόδιους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σκέψεις για τη δημιουργία ενός ακόμη στην πόλη.

Την πρόθεση αυτή επιβεβαίωσε ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Σαρδέλης, ερωτώμενος σχετικά από το agrinionews.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Σαρδέλη, είναι γεγονός ότι η συμφόρηση των ΕΠΑΛ αποτελεί σημαντικό πρόβλημα και υπάρχουν ζυμώσεις και πρώτες συζητήσεις για να εξεταστεί το πώς θα επιλυθεί το ζήτημα.

Ωστόσο, οι όποιες ενέργειες και συζητήσεις είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο και φυσικά η πραγμάτωση της όποιας απόφασης ληφθεί δεν θα μπορεί να είναι άμεση. Μείζον ζήτημα προκύπτει με το πού θα στεγαστεί το νέο ΕΠΑΛ, καθώς στο «τραπέζι» υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που εξετάζονται.

Το ένα ενδεχόμενο, έχει να κάνει με πιθανή μεταστέγαση του 4ου Γενικού Λυκείου από το πρώην συγκρότημα του Πολυκλαδικού, ώστε να συστεγαστεί εκεί το 1ο με το 3ο ΕΠΑΛ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται και τουλάχιστον δύο ακόμη περιπτώσεις χώρων που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν, δίχως να υπάρχει ακόμη κάτι πιο απτό.

Σε κάθε περίπτωση είναι νωρίς να λεχθεί με σιγουριά το παραμικρό ενώ στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει και συζήτηση με τη δημοτική αρχή για να δρομολογηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.