Δευτέρα, Νοέμβριος 18, 2019

Σκλάβαινα Παλαίρου: μνημόσυνο του γέροντα Αυγουστίνου Κατσαμπίρη με πικρία για όσους τον ξέχασαν…

Με λαμπρότητα τελέστηκε και φέτος το ιερό μνημόσυνο του μακαριστού γέροντα Αυγουστίνου Κατσαμπίρη στην Ιερά Μονή Παναγίας στα Σκλάβαινα Παλαίρου του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Το ιερό μνημόσυνο τέλεσε ο ιερομόναχος Αναστάσιος Σπυρόπουλος και ο ιερομόναχος Εφρόσυνος Γρίβας. Στο ιερό βήμα ήταν ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Δέλλας και ο ιερέας Κωνσταντίνος Γατσούλης.

Στο κήρυγμά του ο πατέρας Αναστάσιος ανέφερε χαρακτηριστικά: “Πέρυσι ήμασταν μια χούφτα κόσμος και φέτος είμαστε δύο που ήρθαμε να τιμήσουμε τον μακαριστό Αυγουστίνο, ο οποίος ξεχάστηκε κιόλας μετά την εκδημία του και οι εικόνες εγκατάλειψης της μονής μόνο στεναχώρια μπορεί να μας προκαλέσει. Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια να επαναφέρουμε την μονή μας, όπως την παρέδωσε ο γέροντας που πολύ αγαπούσε και προσπαθούσε με κόπους και στερήσεις αλλά και με όνειρο να την επανδρώσει“.

Μετά το τέλος της θείας Λειτουργίας ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής με την συμμετοχή όλων και πνευματική συζήτηση.

Ακόμη, ευχαρίστησαν όλους για την θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα για την τέλεση της θείας λειτουργίας.

Τέλος, αψηφώντας την ζέστη, τελέστηκε το τρισάγιο στον τάφο του γέροντα και ανανεώθηκε η υπόσχεση, πως κάθε χρόνο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα πραγματοποιείται το ιερό μνημόσυνο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.