Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Σοφία Ζαχαράκη: «Έρχονται 10.500 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, δασκάλων & νηπιαγωγών»

Σοφία Ζαχαράκη: «Έρχονται 10.500 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών, δασκάλων & νηπιαγωγών»

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη μίλησε σήμερα στο TheCaller WEB TV και την εκπομπή EPOLITICS με τον Αιμίλιο Περδικάρη.

Αρχικά, η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν τα σχολεία εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού. «Τα στοιχεία πρέπει να μας καθοδηγούν και όχι οι προσωπικές εντυπώσεις. Η διά ζώσης εκπαίδευση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εκπαίδευσης. Και στη Γαλλία παραμένουν ανοιχτά» είπε και πρόσθεσε ότι η διασπορά του ιού είναι πολύ περιορισμένη στα σχολεία.

«Τα μικρούλια, τα παιδιά 4-8 χρονών μας έβαλαν… την μάσκα» τόνισε για την εφαρμογή της χρήσης μάσκας καθώς όπως είπε, παρά το νεαρό της ηλικίας τους είναι πολύ υπεύθυνα.

Σχετικά με τους ψυχολόγους στα σχολεία, η κυρία Ζαχαράκη είπε ότι ήταν στα σχέδια της ομάδας της από πέρυσι αλλά τώρα (εν μέσω πανδημίας) η ψυχολογική στήριξη έρχεται να παίξει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

Στην συνέχεια η Σοφία Ζαχαράκη μίλησε για τις μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών που θα γίνουν από το 2021. «10.500 θέσεις μόνιμων εκπαιδευτικών, δασκάλων και νηπιαγωγών. Έχουν ήδη εκδοθεί από τον ΑΣΕΠ οι σχετικοί πίνακες. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα» επισήμανε. «Από σήμερα μέχρι και την Δευτέρα μπορούν να κάνουν την αίτησή τους για να καλύψουν τα κενά σε συγκεκριμένα σχολεία» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη, τέλος, στον ΣΥΡΙΖΑ και την κριτική που έχει ασκήσει στο Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το διά ζώσης μάθημα και τον αριθμό των παιδιών, η Σοφία Ζαχαράκη είπε ότι ως κυβέρνηση «θα μπορούσε να βρει αίθουσες όταν τώρα ζητάει…». Θα μας απασχολήσεις όμως στο μέλλον ως θέμα, διευκρίνισε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να χτιστούν νέα σχολεία».

*Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνέντευξη έγινε πριν γίνει γνωστή η είδηση θανάτου των δύο παιδιών στη Σάμο.

Δείτε στο σχετικό βίντεο όλα όσα είπε η Σοφία Ζαχαράκη μέσα από το Facebook:

Πηγή: thecaller.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.