Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Σοκ στα Καλύβια Αττικής: Νεκροταφείο παιδιών και βρεφών σε σπίτι ιερέα – «Είναι καμιά 20αριά ταφάκια»

Σοκ στα Καλύβια Αττικής: Νεκροταφείο παιδιών και βρεφών σε σπίτι ιερέα – «Είναι καμιά 20αριά ταφάκια»

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για λειτουργία νεκροταφείου με δεκάδες τάφους ενηλίκων, μικρών παιδιών, ακόμη και βρεφών στα Καλύβια

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για λειτουργία νεκροταφείου με δεκάδες τάφους ενηλίκων, μικρών παιδιών, ακόμη και βρεφών μέσα σε ιδιόκτητο προαύλιο χώρο στο σπίτι ενός ιερέα στα Καλύβια.

Την αποκάλυψη έκανε η Ζήνα Κουτσελίνη μετά από τηλεφωνική καταγγελία που έγινε στην εκπομπή “Αλήθεις με τη Ζήνα” στο Star, από άνθρωπο που έχει συγγενική σχέση με τον ιερέα.

“Για την ψυχή της μάνας του δεν το κάνει, κονομάει”

“Εδώ και 25 χρόνια θάβει παράνομα ανθρώπους. Μεγάλους, μικρά παιδιά , ακόμα και βρέφη. Δεν είναι μοναστήρι αυτό. Ένα σπίτι με εκκλησία είναι. Ο κύριος κοκορεύεται ότι γι αυτά που κάνει έχει άδειες, δηλώνει ο Ταξιάρχης Πιτταράς που προχώρησε στην καταγγελία.

Και προσθέτει: “Έχω ενημερώσει και τη Σύνοδο, αλλά και από εκεί δεν είδα τίποτα. Για την ψυχή της μάνας του δεν το κάνει, κονομάει. Είναι γύρω στα 40 με 50 τάφους. Μόνο τα παιδάκια πρέπει να είναι πάνω από 30”.

Στη μήνυσή του κάνει λόγο για συμφωνίες με γραφεία τελετών και χρήματα που παίρνει ο ιερέας, ο οποίος είναι παλαιοημερολογίτης.

Τι υποστηρίζει ο ιερέας

Ο ιεράς Δημήτριος Ράικος υποστηρίζει ότι το σημείο είναι παλιό μετόχι του Αγίου Όρους και σχετικά με τις ταφές σημειώνει μεταξύ άλλων: “Είναι κάτι βρεφάκια, επειδή έχουν υπερκορεστεί τα νεκροταφεία Α’, Β’ Γ’, δεν υπάρχουν θέσεις γι΄αυτά τα παιδιά. Συνεννοήθηκα με μία ψυχούλα και έρχονται εδώ οι γονείς και τα ενταφιάζουν. Έχουν δικαίωμα οι Ιερές Μονές και τα Μετόχια να έχουμε χώρο ενταφιασμού. Πήγα στους δικηγόρους του υπουργείου και πήρα την διάταξη. Είναι καμιά 20αριά ταφάκια”.

thetoc.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.