Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Σοκ από τις δηλώσεις Τσόκλη για την πανδημία: «Το μωρό το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο – Θα έσωζα τον γέροντα»

Σοκ από τις δηλώσεις Τσόκλη για την πανδημία: «Το μωρό το θεωρούμε άξιο να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο – Θα έσωζα τον γέροντα»

 «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;» είπε χαρακτηριστικά ο γνωστός εικαστικός
Αίσθηση, ακόμα και σοκ θα μπορούσε να πει κανείς, προκαλούν τα λεγόμενα του γνωστού εικαστικού Κώστα Τσόκλη, ο οποίος εμφανίστηκε στην ΕΡΤ, στην εκπομπή της Λένας Αρώνη «Art Week».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορωνοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα τον Πικάσο και την… κυρά Μαρία, διερωτώμενος: «Σκοτώνεις τον Πικάσο για να ζήσει η κυρά Μαρία, ακόμη και αν ο ένας είναι 84 χρονών και η άλλη 17;».

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

  1. Εύη

    ”Μωραίνει κύριος ον βούλεται απολέσαι ”.Ολα αυτά τα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων, απορούσαμε για την απουσία και ανυπαρξία υπεύθυνων φωνών από την πλευρά της διανόησης, για να μας ξεκαθαρίσουν και να φωτίσουν δύσκολα θέματα για το πώς φτάσαμε ως εδώ ,τι μας περιμένει παρακάτω και πως θα βγούμε από το αδιέξοδο! Οι δηλώσεις αυτές είναι γροθιά στο στομάχι και μας ταρακουνουν για τα καλά ! Δίνουν απαντήσεις γιατί αυτές οι γενιές μας οδήγησαν στην χρεοκοπία! Είναι άνθρωποι κυνικοί, πολύ σκληροί (ο θάνατος σου η ζωή μου) ,και τώρα πλέον πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκής και αποκαλύφθηκαν τα τέρατα! Οι γέροι ναρκισσιστες, που θεωρούν τους εαυτούς τους υπεράνθρωπους και δεν αφήνουν στους νέους καμμία ευκαιρία για ανάπτυξη ,βλέπουμε άκουσον άκουσον να μην θέλουν να τους αφήσουν και το δικαίωμα στη ζωή!

  2. ΜΜ

    Όλο κάτι τέτοια φυντάνια βγαίνουν εκεί στην ερτ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.