Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020

SOS από Αλυζία:” Ζούμε σε ανασφάλεια και φόβο”

Διαμαρτυρία για την έλειψη αστυνόμευσης

Πέντε πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων  (Κανδήλας, Μύτικα, Παναγούλας, Αρχοντοχώριου και Βάρνακα ) της Δημοτικής ενότητας Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου παρεμβαίνουν και με επιστολή τους προς τον υπουργό Δημοσίας Τάξης Κ. Δένδια  διαμαρτύρονται για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στην περιοχή τους. Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές του Νομού, τη δημοτική αρχή Ξηρομέρου και τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής. Έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε για την παντελή έλλειψη αστυνόμευσης στις τοπικές κοινότητες (Κανδήλα, Μύτικας, Παναγούλα, Αρχοντοχώρη, Βάρνακας) της Δημοτικής ενότητας Αλυζίας, του Δήμου Ξηρομέρου.

Συγκεκριμένα τα τελευταία δύο χρόνια έχει σημειωθεί τεράστια έξαρση διαρρήξεων σε οικίες, (κύριες και παραθεριστικές) και σε καταστήματα. Επίσης  ζωοκλοπές, παράνομη υλοτομία, εγκληματικές ενέργειες κατά συμπολιτών μας, διακίνηση παράνομων ουσιών, λαθρομετανάστευση. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε εδώ ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα οι διαρρήξεις στον Μύτικα και την Κανδήλα ήταν σχεδόν σε ημερήσια διάταξη!!! Τόσο πολύ που οι κάτοικοι «στοιχημάτιζαν» ποια οικία θα είναι ο επόμενος στόχος !!!! Επίσης αιματηρές ληστείες με κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών  όπως: δύο φορές κατά της αγροτικής τράπεζας Μύτικα, δύο φορές κατά του ιδιοκτήτη ΠΡΟΠΟ στην Κανδήλα, κατά του ταχυδρομικού διανομέα Αρχοντοχωρίου κ.λ.π.

Αρκεί να ανατρέξετε στα δελτία τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Ακαρνανίας για αν διαπιστώσετε όσα αναφέρονται παραπάνω.

Επακόλουθο της κατάστασης αυτής είναι οι κάτοικοι των χωριών της Αλυζίας να βιώνουν μία συνεχή κατάσταση ανασφάλειας, φόβου και εγκατάλειψης.

Διότι, σε περίπτωση κάποιου έκτακτου περιστατικού είναι ανέφικτη η άμεση ανταπόκριση της αστυνομίας καθώς οι αστυνομικοί υποχρεώνονται να καλύπτουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις από τα αστυνομικά τμήματα Βόνιτσας, Κατούνας ακόμη και του Αγρινίου γεγονός που δεν επιτρέπει την έγκαιρη και άμεση παρέμβαση τους και κατ΄ επέκταση την επαρκή φύλαξη και προστασία των κατοίκων.

Κύριε Υπουργέ,

Πάρτε άμεσα μέτρα για την στελέχωση του αστυνομικού τμήματος Μύτικα που είναι ανενεργό με αποτέλεσμα την κυριαρχία της παρανομίας και της παραβατικότητας.

Κύριε Υπουργέ.

ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΧΩΡΙΩΝ ΜΑΣ .

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ:

ΚΑΝΔΗΛΑΣ:   ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

ΜΥΤΙΚΑ:     ΤΖΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΒΑΡΝΑΚΑ:   ΠΟΛΥΖΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΟΥ:  ΛΙΟΝΤΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΟΥΛΑΣ:  ΛΙΑΓΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.