Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, 2021

Σπήλιος Λιβανός: Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός είναι πρωταγωνιστής

Σπήλιος Λιβανός: Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας Πρωθυπουργός είναι πρωταγωνιστής

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, υπερασπίστηκε τις θέσεις της Κυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την κύρωση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Υγείας.

Απαντώντας στις αιτιάσεις του κ. Τσίπρα υποστήριξε: “Ο ισχυρισμός του κ. Τσίπρα ότι αφού ο κ. Στουρνάρας προέβλεψε ύφεση 4% για ό,τι παραπάνω θα φταίει ο Πρωθυπουργός, χωρίς να εξηγήσει το πώς και το γιατί, δεν είναι απλώς του ποδαριού, αλλά παιδαριώδης, λαϊκίστικος και αντιεπιστημονικός”.

Αναφερόμενος στο ύφος της ομιλίας του κ. Τσίπρα, αλλά και του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε «ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είναι εκτός πραγματικότητας. Έτσι γίνεται κατανοητό γιατί έχει βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από τα ραντάρ των πολιτών, γιατί καταβαραθρώνεται στις έρευνες κοινής γνώμης, γιατί αργά, αλλά με συνέπεια, επανέρχεται στο πολιτικό δρόμο του λαϊκισμού, της έντασης, των ανυπόστατων κατηγοριών.»

Σχολιάζοντας τη κριτική του κ. Τσίπρα για το ζήτημα των ΚΕΚ, ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε «ότι ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε σκληρές αλλά και ανυπόστατες πεζοδρομιακές εκφράσεις. «Αυτές, όμως, χαρακτηρίζουν τον ίδιο και το κόμμα του. Όχι εμάς. Η μεγάλη διαφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι ότι αναγνωρίζει τα λάθη της. Μόνο όποιος δεν τολμά, όποιος δεν αγωνίζεται δεν κάνει λάθη. Και μόνο όποιος είναι δειλός δεν ξέρει να τα αναγνωρίζει. Δεσμεύτηκε ότι όλα θα συζητηθούν ανοικτά, καλώντας όμως και τον ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει για τα 200 εκατομμύρια έδωσε 200 εκατομμύρια τη τριετία 2016-2019. Τα ίδια ΚΕΚ που λειτουργούσαν και κατά τη διάρκεια της θητείας της κας Αχτσιόγλου. Η οποία, περιέργως, σιωπά. Όλα λοιπόν στο φως. Αλλά θα έρθετε να μας απαντήσετε και για τις καταγγελίες που έχει κάνει η κυρία Χαλικιά».

Απαντώντας τόσο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και στην παρέμβαση επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ για τις εξελίξεις στο ευρωπαϊκό μέτωπο τόνισε: «Ακούσαμε τη κα Γεννηματά, να καλεί το Πρωθυπουργό να είναι πρωταγωνιστής στις εξελίξεις στην Ευρώπη. Μα είναι η πρώτη φορά, που Έλληνας πρωθυπουργός είναι πρωταγωνιστής. Με την σοβαρότητα, την αξιοπιστία του, συμμετέχει, συνδιαμορφώνει τις εξελίξεις στην Ευρώπη. Ζητούμε πολλά, και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε. Γιατί έχουμε με πρόγραμμα και σταθερότητα, ισχυρές συμμαχίες και σοβαρά επιχειρήματα. Οι εταίροι εκτιμούν την αξιοπιστία, της κυβέρνησης μας. Για αυτό και συμμετέχουμε στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής απάντησης στον κορωνοϊό, και δεν ακολουθούμε.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.