Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Airbnb: Πολίτες από δέκα χώρες αγοράζουν σπίτια στα νησιά του Ιονίου

Airbnb: Πολίτες από δέκα χώρες αγοράζουν σπίτια στα νησιά του Ιονίου

Αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, την Ιταλία, την Γερμανία, την Ολλανδία, την Γαλλία και τις Σκανδιναβικές χώρες αγοράζουν σπίτια σε νησιά του Ιονίου με το βλέμμα στο Airbnb.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Algean Property, που δραστηριοποιείται στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, παρατηρείται αύξηση στην αγορά ακινήτων στα νησιά του Ιονίου αλλά και αλλαγή στις προτιμήσεις των αγοραστών.

Η ανάπτυξη της βραχυχρόνιας μίσθωσης σε πλατφόρμες όπως για παράδειγμα το Airbnb, έχει διαφοροποιήσει την αγορά στο Ιόνιο καθώς όπως αναφέρει χαρακτηριστική η έρευνα «παλιότερα οι αγοραστές ήταν ζευγάρια συνταξιούχων που ήθελαν μικρά σπίτια, χωρίς πολλές ανέσεις. Πλέον ψάχνουν ακίνητα με 2-3 υπνοδωμάτια με θέα ή κοντά στη θάλασσα».

Κέρκυρα

Τα περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα, περίπου 2.000: Η μέση τιμή πώλησης υπολογίζεται σε 4.000 με 6.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με τα ενοίκια να φτάνουν τα 5.500 ευρώ την εβδομάδα. Η Κέρκυρα προσελκύει αγοραστές κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, τη Μέση Ανατολή, την Ιταλία και την Γερμανία.
corfu.jpg

Ζάκυνθος

Περίπου 100 διαθέσιμα ακίνητα: Η μέση τιμή πώλησης υπολογίζεται σε 4.000 με 6.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με τα ενοίκια να φτάνουν τα 4.500 ευρώ την εβδομάδα. Η Κέρκυρα προσελκύει αγοραστές κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία, την Αραβία, την Ιταλία και την Γερμανία.

zakynthos.jpg

Κεφαλλονιά

Τα λιγότερα διαθέσιμα ακίνητα: Η μέση τιμή πώλησης υπολογίζεται σε 3.000 με 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με τα ενοίκια να φτάνουν τα 3000 ευρώ την εβδομάδα. Η Κέρκυρα προσελκύει αγοραστές κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Γερμανία.

kefalonia.jpg

Λευκάδα

Περίπου 800 ακίνητα: Η μέση τιμή πώλησης υπολογίζεται σε 3.000 με 4.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, με τα ενοίκια να φτάνουν τα 4000 ευρώ την εβδομάδα. Η Κέρκυρα προσελκύει αγοραστές κυρίως από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Γερμανία και τις Σκανδιναβικές χώρες.

lefkada.jpg

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.