Δευτέρα, 26 Οκτωβρίου, 2020

Μεγάλα προβλήματα στην Αθηνών-Πατρών

Εγκλωβισμένοι και Αιτωλοακαρνάνες. Να αποφεύγουν οι δοηγοί την Ε.Ο. Αθηνών-Πατρών

imagehandlerΤο βασικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο τμήμα από τα Καλάβρυτα έως το Αίγιο – Κατά διαστήματα η τροχαία διακόπτει την κυκλοφορία – Δίπλωσαν και νταλίκες επιδεινώνοντας ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Μεταξύ των οδηγών και αρκετοί Αιτωλοακαρνάνες . Παράλληλα στα εγκλωβισμένα οχήματα είναι και λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.

Ο παγετός και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να είναι το επόμενο πρόβλημα για τις περιοχές της χώρας που έχουν χτυπηθεί τις τελευταίες ώρες από το νέο κύμα κακοκαιρίας.

Το βασικότερο πρόβλημα παρατηρείται στην εθνική οδό Αθηνών-Πατρών και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον κόμβο Καλαβρύτων έως τον κόμβο Αιγίου όπου λόγω της χιονόπτωσης που πέφτει κατά διαστήματα η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλες καθυστερήσεις ενώ η τροχαία κατά διαστήματα υποχρεώνεται να διακόψει και εντελώς την κυκλοφορία μέχρι είτε να υποχωρήσουν τα φαινόμενα είτε να ολοκληρώσουν το έργο τους τα μηχανήματα της Ολυμπίας Οδού που από χθες το βράδυ κρατούν το δρόμο ανοιχτό.

Την κατάσταση επιδείνωσαν ακόμα περισσότερο οι νταλίκες που το απόγευμα «δίπλωσαν» και ακινητοποιήθηκαν καθώς οι οδηγοί τους δεν είχαν λάβει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Οι επόμενες ώρες, μάλιστα, αναμένεται να είναι πιο δύσκολες καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο και ο δρόμος να παγώσει.

Προβλήματα υπάρχουν και στην παλαιά Εθνική Οδό, σύμφωνα με το tempo24.gr, μιας και λόγω της ολισθηρότητας του οδοστρώματος από τη σφοδρή χιονόπτωση, σημειώνονται διαρκώς μικροατυχήματα. Έντρομοι οι οδηγοί κάνουν έκκληση να καθαριστεί ο δρόμος καθώς το χιόνι ειναι πυκνό και κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν.

Για το λόγο αυτό αναμένεται τις επόμενες ώρες να υπάρξει και ανακοίνωση προς τους πολίτες να μην μετακινούνται αν δεν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Νεωτερη ενημέρωση 21:00:

Λόγω της συνεχιζόμενης πυκνής χιονόπτωσης εδώ και λίγη ώρα η Τροχαία αυτοκινητόδρομων πραγματοποιεί αναστροφή των οχημάτων στο ύψος των διοδίων του Κιάτου (ρεύμα προς Πάτρα) και στο ύψος των διοδίων του Ρίου (ρεύμα προς Αθήνα), καθώς περίπου στο 165χλμ. υπάρχει ευρεία επιχείρηση αποχιονισμού σε εξέλιξη (το τμήμα αυτό του αυτοκινητόδρομου είναι εντός κυκλοφοριακής ρύθμισης με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση).  

Παρακαλούνται οι οδηγοί να μην επιχειρήσουν να ταξιδέψουν προς Πάτρα τις επόμενες ώρες και μέχρι να αποκατασταθεί η κυκλοφορία, οπότε και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. 


protothema.gr 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.