Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Στα μέρη μας υπάρχει ακόμη…  βοϊδό@@@α!

Στα μέρη μας υπάρχει ακόμη…  βοϊδό@@@α!

2012-11-15 14.59.57Ήταν το τελειωτικό χτύπημα των ημερών. Οι φίλοι μας που ζουν στις μεγάλες πόλεις της χώρας και ειδικά οι Αθηναίοι, οι οποίοι ψάχνουν από κάπου να πιαστούν για να γλιτώσουν την παράνοια όπου ζουν καθημερινά, αφού έμαθαν τα μύρια άλλα όσα για την περιοχή μας, έμελλε να μάθουν και το εύρημα κατά τη χτεσινή σύλληψη του θείου του βουλευτού Μπαρμπαρούση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της αστυνομίας ευρέθη, μεταξύ άλλων,  «ένα αυτοσχέδιο δερμάτινο μαστίγιο φτιαγμένο… από αποξηραμένο γεννητικό όργανο βοδιού»! Μια βοϊδό…τσα δηλαδή, που για να μπορούμε να την αποκαλούμε με το όνομά της θα την λέμε εφεξής «βοϊδόπτσα»! Η… ντοπιολαλιά βοηθά να ελαττώνεται λίγο το βάρος της λέξης.

Ονομάζεται και «βούνευρο» και όντως γίνεται από αποξηραμένο μόριο βοδιού. Το χρησιμοποιούσαν παλιά οι αναβάτες και αποδίδει καλύτερα αν είναι βρεγμένο! Πως λέμε δηλαδή «βρεγμένη σανίδα που σου χρειάζεται»; Ε, έτσι  αναφωνούν καμιά φορά οι παλαιότεροι «βρεμέν’ βοϊδόπτσα που χρειάζεται σε μερικούς, να τ’ς πιά’εις με μια βοϊδόπτσα, να τ’ ς αλλάειξ τα φώτα». Αλλά ποιον να πρωτοπιάσεις…

Θα αναρωτιέστε γιατί επιμένουμε σε αυτή τη λεπτομέρεια όταν εκκρεμεί το σημαντικότερο όλων, δηλαδή να βρεθεί ο βουλευτής  και τα ενεργά εμπλεκόμενα ξαδέρφια του στο συμβάν σε βάρος ενός αστυνομικού, ενός Σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας και ενός άλλου θαμώνα σε καφενείο «στις Φυτείες Ξηρόμερου Αγρινίου» (όπως λένε και τα αθηναϊκά ΜΜΕ για να εξηγήσουν κατά πού πέφτει το Ξηρόμερο). Διότι δεν μπορεί να άνοιξε η γη και να τους κατάπιε.

Όντως, μοιάζει λίγο παράταιρο να μας έχει κάνει τόση εντύπωση η «βοϊδόπτσα» ενώ εκκρεμούν συλλήψεις. Αλλά ας μας επιτραπεί να έχουμε σοκαριστεί με τη διαπίστωση ότι στα μέρη μας υπάρχουν ακόμη… μάστιγες(μάστιξ=μαστίγιο) όπως επιθετικά όργανα από ξεραμένο πέη βοδιών!

Ίσως γιατί διαπιστώνουμε ότι ο λαός τελικά εκλέγει τους εκπροσώπους του από το «υλικό» που διαθέτει. Και όπως μαθεύτηκε τα τρία ξαδέρφια του βουλευτού Αιτωλοακαρνανίας «μένουν με τον πατέρα τους σε ένα σπίτι στα ορεινά σε συνθήκες όχι συνηθισμένες για την εποχή, με αρκετές στερήσεις και χωρίς καν συνηθισμένους κανόνες υγιεινής». Καλά θα ήταν να το θυμόμαστε αυτό, ίσως βοηθά στην αυτογνωσία, όταν τελειώνει η πλάκα…

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Αφήστε τον “σοφό” λαό να εκλέξει τους πολιτικούς που του ταιριάζει…

  Οι ηλίθιοι εκλέγουν ηλίθιους, οι ψεκασμένοι ψεκασμένους, οι φασίστες φασίστες, οι φιλελεύθεροι φιλελεύθερους κτλ…

  Απλά καμιά φορά ότι ψηφίζεις παίρνεις και είναι άλλο πράγμα το καφενείο και άλλο η κάλπη…

 2. Chris

  Η χρυσή αυγή χτύπησε αστυνομικο;
  Καταδικάζουμε την ενδοοικογενειακή βία απ’ όπου κι αν προέρχεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.