Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2020

Σταματούν τις υπερωρίες οι εργαζόμενοι στον δήμο Αγρινίου αν δεν πληρωθούν τις δεδουλευμένες

Τον δήμαρχο αναζήτησαν σήμερα, συναντήθηκαν με τον Κ.Καλαντζή

Γενική Συνέλευση είχαν σήμερα οι εργαζόμενοι του δήμου Αγρινίου για το θέμα των υπερωριών τους, το οποίο έχει καταστεί πολύ σοβαρό. Ο λόγος είναι ότι πάρα πολλοί δεν έχουν πληρωθεί τις υπερωρίες τους εδώ και πολλούς μήνες, παρότι τις έχουν δουλέψει.
Στη Γενική Συνέλευση υπήρξαν φωνές για δραστικές λύσεις, κάποιοι απείλησαν ακόμη και με προσφυγή στην Δικαιοσύνη αλλά η πλειοψηφία προτίμησε να επανέλθει στην προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. του συλλόγου των εργαζομένων που έλεγε ότι αν δεν δοθεί άμεση λύση δεν θα ξανακάνουν υπερωρίες. Ενδεικτικό του τεταμένου κλίματος ήταν το ότι κάποιοι πρότειναν να σταματήσουν από τώρα κάθε υπερωρία που έχει προγραμματιστεί.
Οι εργαζόμενοι, μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ζήτησαν συνάντηση με τον δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου για να προτείνουν λύσεις όμως αυτό δεν κατέστη δυνατόν καθώς έλλειπε σε συνέδριο της ΚΕΔΕ και τον αντικατέστησε στην συνάντηση ο αναπληρωτής του και αντιδήμαρχος κ. Κ.Καλαντζής που όμως δεν μπορούσε να δώσει κάποια άμεση λύση.
Οι εργαζόμενοι ζητούν από την μία λύση για τα δεδουλευμένα και από την άλλη να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να πληρώνονται τις υπερωρίες τους. Όπως λένε μόνο στους δυο τρεις πρώτους μήνες του έτους πληρώθηκαν κανονικά και έκτοτε υπάρχει πρόβλημα.
Ο λόγος είναι ότι οι υπερωρίες δεν υπογράφονται πλέον από τον Επίτροπο αλλά από τον Προϊστάμενο Οικονομικών Υπηρεσιών, ο οποίος όμως δεν έχει υπογράψει εδώ και αρκετούς μήνες λόγω του τρόπου τεκμηρίωσης που δεν κρίνεται σωστός για πολλές από αυτές.
Οι εργαζόμενοι λένε ότι οι δεδουλευμένες υπερωρίες πρέπει να πληρώνονται και ότι κάθε τεχνικό θέμα για την τεκμηρίωση αφορά στον δήμο. Πρέπει να βρεθεί φόρμουλα λένε και να αναζητήσει ο δήμος Αγρινίου τον τρόπο που γίνεται η διαδικασία σε άλλους δήμους, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα διαρκώς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Μάλιστα .άρχισαν τα όργανα.Δεν έχουμε που δεν έχουμε καθαριότητα στη πόλη είναι μισή κι αναίσθητη τώρα θα γίνουν ακόμα χειρότερα τα πράγματα.Αυτά γιατί δεν τα λέγανε οι εργαζόμενοι πριν τις εκλογές;Αφού όπως λένε είναι απλήρωτοι πάρα πολλούς μήνες για τις υπερωρίες που έχουν κάνει;

  2. Ανώνυμος

    ΑΜΑ ΔΕΙΤΕ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ !!!!!!!!!!!!! CHRISTOS

  3. Αναρχοκαπιτάλας

    Μάλλον η επικείμενη αλλαγή του οργανισμού του Δήμου είναι το πρόβλημά τους και οι υπερωρίες απλά το πρόσχημα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.