Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

“Στανός” και ξερός ή “Στανός” με το στανιό;

“Στανός” και ξερός ή “Στανός” με το στανιό;

Stanos

Αναγνώστες του agrinionews.gr μας έστειλαν την φωτογραφία από την πινακίδα των ολοκαίνουριων κόμβων του ολοκαίνουριου δρόμου της Ιόνιας. Δυστυχώς, δεν έχουμε πετύχει όλες τις ονομασίες εμείς οι κατασκευαστές καθώς η κατακαημένη Στάνος αναφέρεται ως «Στανός». Ούτε καν «Στάνω» ή «Στάνου» που με ένα «στ’» μπροστά γίνεται και θαυμάσιος γλωσσοδέτης.

Είναι στο ύψος της Αμβρακίας, στο σημείο που φτιάχτηκαν οι κόμβοι που συνδέουν την παλιά με την νέα εθνική οδό και πρόκειται με το ίδιο λάθος δύο φορές. Φυσικά δεν είναι και για θάνατο το λάθος αλλά είναι λάθος και οφείλουμε να το επισημάνουμε. Τα όμορφα λογοπαίγνια του τίτλου μας τα πρόσφεραν επίσης αναγνώστες…

Τώρα, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πότε θα αλλάξει αυτό το αθώο λαθάκι, όπως και κάποια άποψη που θα μας λέει πως το μέρος κάποτε λεγόταν όντως “Στανός”! Δεν μπορεί, κάπου θα υπάρχει και μια τέτοια.

Υ.Γ. Σίγουρα ενδιαφέρον θα έχουν και οι απόψεις φανατικών αναγνωστών που θα μας λένε ότι είμαστε άσχετοι και εμπαθείς και θέλουμε να μειώσουμε τα μεγάλα έργα που γίνονται!

 

για το σχόλιο

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ευπλους

    Αν δεν κανω λαθος απο το λατινικο σταν=σκοπια απο την αρχαιοτητα λογο του περασματος εκει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.