Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2020

Σταρακά και Παπαναστασίου μίλησαν για τις δύο σπουδαίες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν με τη ΓΕΑ

«Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού» για πρώτη φορά και για τρίτη φορά το επιτυχημένο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου» θα διεξαχθούν στο Αγρίνιο τo Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Το διήμερο εκδηλώσεων   οργανώνεται από τη Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αγρινίου. Για το λόγο αυτό η αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου και ο πρόεδρος της ΓΕΑ Χρήστος Θετάκης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης της πόλης.

 «Να προβάλλουμε αυτή την όμορφη και μεγάλη πόλη το Αγρίνιο»

Παίρνοντας τον λόγο   η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κ. Χριστίνα Σταρακά ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην διοργάνωση και τόνισε ότι η Περιφέρεια θα είναι αρωγός στην όλη προσπάθεια με όσες δυνάμεις διαθέτει.
Παράλληλα εξήρε τον διαχρονικό ρόλο και την προσφορά της ΓΕΑ στην κοινωνία και την συνεχάρη λέγοντας:  «Θέλω να τονίσω την απεριόριστη εκτίμηση όλων μας στο έργο που διαχρονικά κάνει η ΓΕΑ. Όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι ένας απλός σύλλογος, έχει δεκαετίες τώρα παράδοση στο να είναι πόλος έλξης δραστήριων και ανήσυχων Αγρινιωτών όπου ενεργοί πολίτες και νέοι άνθρωποι παίρνουν πρωτοβουλίες και ξεκινούν καινοτόμες δράσεις. Έχει πανελλήνια εμβέλεια και έχει κερδίσει διακρίσεις φιλοξενώντας στους κόλπους της πρωταθλητές αλλά και το πιο δραστήριο κομμάτι της νεολαίας του Αγρινίου».
Όπως είπε η κ. Σταρακά ο εθελοντισμός  είναι κάτι που το υποστηρίζει σθεναρά και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ σε ότι αφορά την προβολή του Αγρινίου ευχήθηκε αυτές οι δύο δράσεις να καθιερωθούν, να έρθει ξένος κόσμος στο Αγρίνιο και ΜΜΕ που θα προβάλλουν την πόλη, εξηγώντας παράλληλα πως το μεγάλο κέρδος θα είναι η γνωριμία των Αγρινιωτών με την ιστορία και τις ομορφιές της πόλης τους.

«Να συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας”

Το έργο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου εξήρε και ο δήμαρχος Γιώργος Παπαναστασίου σημειώνοντας πως «όλοι ξέρουν λίγο-πολύ τι είναι η ΓΕΑ. Δεν θα πω ποσό σπουδαία ήταν. Ήταν πάντα και θα είναι και πάντοτε έχει σπουδαίους ανθρώπους στη διοίκησή της και σπουδαίες δράσεις».
Ανέφερε εξάλλου με νόημα πως η δημοτική Αρχή φρόντισε να συνεργάζεται με την ΓΕΑ και να μην υπάρχει ο ανταγωνισμός που υπήρχε στο παρελθόν.
Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη σπουδαία διοργάνωση ενώ ειδικά για το «βαδίζω, τρέχω, ποδηλατώ» σημείωσε είναι μια συνέχεια των Παναγρίνιων που ήταν μια ιδέα της Δημοτικής Αρχής, της ΓΕΑ και άλλων φορέων όπως η Αρχαιολογική Εταιρεία.
«Να συνεχίσουμε να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να πετύχουμε τον στόχο της αναβάθμισης της περιοχής. Πολλές δράσεις τις κάνουμε παράλληλα πλέον με την ΓΕΑ, όπως και διάφορα τμήματα αθλητισμού. Το θέμα είναι να συνεργαζόμαστε και να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το μέλλον. Άλλωστε για τον δήμο Αγρινίου είναι σημαντικό το ανθρώπινο κεφάλαιο, οι εθελοντές μας .Το ανθρώπινο δυναμικό είναι αυτό που δίνει δύναμη να προχωρήσουμε», είπε ο δήμαρχος Αγρινίου.
Ο κ. Παπαναστασίου έκανε αναφορά στις υποδομές που έχει φροντίσει ο δήμος Αγρινίου, στα κλειστά γυμναστήρια που, όπως είπε, πιθανώς να ενισχυθούν κι από ένα γήπεδο- «μπαλόνι» που θα δώσει πιο πολλές ώρες στις μικρές ομάδες, ενώ σε ό,τι αφορά το ΔΑΚ Αγρινίου τόνισε ότι θα κάνει πράξη την παρουσίαση του βίντεο και των φωτογραφιών για το πώς ήταν όταν το παρέλαβε και πως είναι τώρα. «Οι άνθρωποι του δήμου εγκαταλείπουν πολλές φορές της δουλειές τους και τη ζωή τους για να προσφέρουν και να συνεισφέρουν στην πόλη και τον δήμο γενικότερα.
Η λογική είναι να δώσουμε καλύτερες δυνατότητες και καλύτερες προοπτικές για την πόλη μας. Για τα παιδιά μας».

«Θέλουμε να γίνει μια γιορτή”

Ο κ. Χρήστος Θετάκης, ως πρόεδρος της ΓΕΑ, προλόγισε και έκλεισε τη συνέντευξη Τύπου. «Έχουμε στήσει αυτές τις εκδηλώσεις, που θεωρούμε πως αγκαλιάζουν το αθλητικό και το πολιτιστικό κομμάτι, για να κατεβάσουμε τους Αγρινιώτες στον δρόμο», ανέφερε.
Περιέγραψε την πρώτη μέρα, 20 Οκτωβρίου με την εκκίνηση στο «κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με 13 σημεία στην πόλη που θα έχουν ερωτήσεις για ιστορικά θέμα και όπου θα συμμετάσχουν ομάδες με άτομα άνω των 13 ετών. Το περιέγραψε ως ένα στοίχημα συμμετοχής και γνωριμίας με την πόλη . «Με αγωνία περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα για το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.Για να στηθεί αυτή η εκδήλωση δούλεψε πάρα πολύ το Τμήμα Τοπικής Ιστορίας της ΓΕΑ για να μπορέσουν να γίνουν οι γρίφοι, όπου έγινε σημαντική δουλειά», ανέφερε,
Για τη δράση του «τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ», που θα λάβει χώρα στην πόλη την Κυριακή 21 Οκτωβρίου εξήγησε ότι οι δυνάμεις τις διοργάνωσης φτάνουν για να βραβευτούν χίλιοι συμμετέχοντες με μετάλλιο, ευχόμενος να κάνουν όλοι αυτή την «υπέροχη βόλτα στην πόλη». «Θέλουμε να γίνει μια γιορτή να βγει στον δρόμο ο κάθε Αγρινιώτης, οι οικογένειες, με οποιοδήποτε τρόπο. Με τα πόδια, το ποδήλατο, ακόμη και τα μωρά με το καρότσι».
Ο πρόεδρος της ΓΕΑ εξάλλου ευχαρίστησε την Περιφέρεια, τον δήμο Αγρινίου, τους χορηγούς των δύο δράσεων, τα μέλη του Δ.Σ. τους προπονητές και τους δασκάλου και όλα τα παιδιά των ακαδημιών και την Σχολή Τοπικής Ιστορίας της ΓΕΑ και κυρίως τους εθελοντές και την Ακτίνα Εθελοντισμού του δήμου που θα κάνουν εφικτό αυτό το διήμερο δράσης και γνώσης στο Αγρίνιο.

«Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού»

Ειδικότερα, την εναρκτήρια ημέρα θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην πόλη «Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού», στο οποίο μπορούν να λάβουν μέρος άτομα άνω των 13 ετών, δημιουργώντας τη δική τους ομάδα, η οποία πρέπει να απαρτίζεται από 3 έως 8 μέλη. Πρόκειται για ένα παιχνίδι γρίφων, δοκιμασιών, εξυπνάδας, ταχύτητας και τύχης, που θα διαδραματιστεί στην πόλη του Αγρινίου, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα ιστορικά στοιχεία της περιοχής και όχι μόνο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση στην πλατεία Δημοκρατίας, όπου μεταξύ άλλων θα βραβευτεί η νικήτρια ομάδα του παιχνιδιού.

«Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου»

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου διοργανώνεται για τρίτη φορά ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου και Ποδηλασίας με τίτλο «Τρέχω, βαδίζω, ποδηλατώ στην πόλη μου». Οι αγώνες (τρέξιμο, βάδισμα, ποδηλασία) θα έχουν μη συναγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ δεν θα απαιτείται κάποιο κόστος συμμετοχής σε αυτούς. Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διανύσουν μια απόσταση 5 χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού την Πλατεία Δημοκρατίας. Βασικός σκοπός της διοργάνωσης είναι η προώθηση του εθελοντισμού, του ευ αγωνίζεσθαι και της συμμετοχής, κυρίως δε, των οικογενειών και των μικρών παιδιών.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.