Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Στην κοιλάδα του Αχελώου και στο πέτρινο γεφύρι Τέμπλας ο Σταυρός

Στην κοιλάδα του Αχελώου και στο πέτρινο γεφύρι Τέμπλας ο Σταυρός

Κείμενο & φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Την Δευτέρα 6η Ιανουαρίου 2019 ώρα 11.30 πμ. ο Δήμος Αγράφων διοργανώνει για πρώτη φορά τον εορτασμό των Θεοφανείων στην Γέφυρα Τέμπλας. Εκεί στα όρια των δημοτικών ενοτήτων Ασπροποτάμου και Ινάχου του δήμου Αμφιλοχίας, θα γίνει ο Αγιασμός των υδάτων και η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού στον Αχελώο ποταμό.

Ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης προγραμμάτισε την εκδήλωση έτσι ώστε να καλύψει τρείς Δημοτικές ενότητες του Δήμου του. (Αγράφων-Φραγκίστας-Ασπροποτάμου).

Κάτοικοι των ακραίων χωριών του Ορεινού Βάλτου, άμεσα προσκείμενα στην κοιλάδα του Αχελώου, Περδικάκι, Βρουβιανά και Αυλάκι, θα συν-εορτάσουν την μεγάλη αυτή θρησκευτική τελετή μαζί με τους κατοίκους των χωριών του Ασπροποτάμου.

Η γέφυρα της Τέμπλας ενώνει τα τελευταία εκατό χρόνια τους δυό δήμους και με την ολοκλήρωση της κατασκευής της νέας γέφυρας η πρόσβαση προς την Ευρυτανία θα γίνει πολύ πιο εύκολη. Έτσι οι επισκέπτες θα μπορούν να ταξιδέψουν με μεγάλα τουριστικά λεωφορεία στην πανέμορφη περιοχή της Ευρυτανίας.

(Οι φωτογραφίες της γέφυρας Τέμπλας και του καλλιτεχνικού συγκροτήματος του Γιώργου Ιωάννου, (μπουζούκι), Γιώργου Μπαγιώργου (κιθάρα), Λιάνας Μπαγιώργου και Ανδρέα Σελιμά (τραγούδι) είναι από τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής ημέρας Μουσικής που οργάνωσε κατά μήκος της κοιλάδας του Αχελώου η συντονίστρια του πολιτιστικού προγράμματος κ. Παρθενία Χαρίτου).

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.